Banánszusi kókuszpalacsintával

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




gabireka_feketefeherA szusi, a közkedvelt japán fogás igencsak diétás. Most viszont a jellegzetes formában egy különleges desszertet készíthetünk el, amelyhez igazából csak egy kis fantázia kell, meg persze az, hogy szeressük a banánt. Amelyet persze jó szeretni, hiszen a banán kalciumban, káliumban és magnéziumban is gazdag, rostokban is, így a gyomrunkra és az emésztésünkre is jó hatással van. A triptofán miatt a banán a kedélyállapotunkat is javítja, és cukortartalmának köszönhetően gyors energiát biztosít, nem véletlen, hogy sportolók, vagy szellemi munkát végzők a kis szünetben szívesen majszolnak el egy-egy banánt. A kókusz is rendkívül gazdag ásványi anyagokban, kálciumban, E- és B-vitaminban, no meg rostokban, úgyhogy egy igazi nyerő páros készülhet így.

Hozzávalók:banan

  • 4 db nem túl érett banán
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g zabkorpa
  • 1 tojás
  • kevés víz (vagy kókusztej)
  • méz
  • csipet só
  • fahéj
  • olívaolaj
  • néhány szem mazsola, mentalevél

Első lépésként készítünk egy különleges palacsintatésztát. A kókuszt aprítóban kicsit megdaráljuk, majd hozzáadjuk a zabkorpát, egy egész tojást, egy csipet sót. Kevés vízzel, vagy ha van otthon, akkor egy kis kókusztejjel kikeverjük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd ezt hozzáadjuk a masszához, amelyből egy-két kanálnyit rögtön visszateszünk és palacsintát sütünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen törhet, óvatosan fordítsuk meg, hogy mindkét oldala megsüljön. Ezért nem baj, ha kicsit vastagabb. A palacsintákat még melegen megkenjük egy kevés mézzel és meghintjük fahéjjal. Majd egy-egy banánt fektetünk a közepébe, és óvatosan feltekerjük. Kb. 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, a tetejét díszíthetjük egy-egy mazsolaszemmel, mentalevéllel is. Hideg csemege is lehet, de akár melegen is fogyasztható, egészséges és igazán büntetlen desszert.

banán szusi kókuszpalacsintával

Jó étvágyat!

Puszi: Gabi és Réka