Barackos-diós mézes omlett

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , , , ,




gabi reka csikosKi mondta, hogy a reggeli tojás csak rántotta lehet? Legyen inkább omlett! És ki mondta, hogy az omlett csakis sós lehet? Az alábbi recept is bizonyítja, hogy tápláló és finom reggelit adhatunk a családnak, ezzel az egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogással. A tojás magas B-vitamin, fehérje és folsavtartalma miatt az egyik legfontosabb alaptáplálékunk, amely a telítetlen zsírsavakban és ásványi anyagokban gazdag dióval, a sárga antioxidáns, kálium és nátriumbomba őszibarackkal, és a remek energiaforrás mézzel kiegészítve tényleg vitán felül szuper indítása lehet a napnak. A mennyiségeket ezúttal kanalanként adjuk meg, hát kinek is lenne kedve reggel álmosan a konyhában méricskélni, nem igaz?

Hozzávalók: (4 főre)dio

  • 8 db tojás
  • 4 teáskanál méz
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 4 egész őszibarack vagy 1 doboz őszibarack konzerv
  • 10-15 dkg dióbél

A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük, majd hozzákanalazzuk  a mézet, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, ezzel újra felhabosítjuk. A megtisztított diót negyed gerezdekre szedjük, a barackot is negyedekre vágjuk. Nyáron friss gyümölccsel nyilván  még jobb, ha télen készítjük, akkor használjunk nyugodtan lecsöpögtetett konzerv őszibarackot, csak esetleg akkor kalkuláljunk picit kevesebb mézzel. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd belekanalazzuk a massza kb. negyedrészét, és még amíg folyós, szépen elhelyezzük rajta az adag barackot, majd megszórjuk dióval. Kevergetés nélkül lepényt sütünk belőle, és utána óvatosan alányúlva átcsúsztatjuk egy tányérra. Ezt adagonként ismételjük.

barackos-diós mézes omlett

Ha nagy serpenyőnk van, persze készíthetjük egyben is, ekkor a tálalásnál kell adagolni. Így vagy úgy, remek reggeli lesz belőle! Jó étvágyat hozzá!

Puszi: Réka és Gabi