Fel

A telítetlen zsírsavakban és ásványi anyagokban gazdag dió és a hosszú ideig teltségérzetet biztosító, remek rostforrás, a zabpehely nagyszerű...

Közeleg az év vége, ami azt is jelenti, hogy lopakodnak a Mikulások, suhannak az angyalkák. Csokik, cukrok kerülnek a kiscsizmákba, készül a mézeskalács,...

Ha már a forróság trópusi méreteket ölt, vagy éppen ellenkezőleg, fagyoskodunk, de lélekben a trópusokra vágyódnánk, pompás édességet dobhatunk...

Ilyenkor karácsonykor valahogy még inkább szezonja van az édességeknek. Nem mintha nem imádnánk őket egész évben, de valahogy ilyenkor, a korai...

Almát enni mindig jó. Ilyenkor ősszel pedig egyre inkább vágyunk a friss, ropogós almákra, hiszen elmúlt a barackok, dinnyék, igazi eper és málna...

Amikor édességre vágyunk, bizony nem mindig a nehéz, csokoládés, vagy vajkrémes sütik lebegnek a szemünk előtt. Jó lenne valami édes, de kelljen...

Édességet enni jó. Házilag készültet pedig pláne. Néha akkor is, amikor sütni nem állnánk neki, mert kánikula van, és ráadásul meg is spórolnánk...

Bizony nyáron is előfordul, hogy néha elepedünk egy kis édességért, és nem sok minden van otthon. Az alábbi hozzávalókból viszonylag gyorsan...

A szusi, a közkedvelt japán fogás igencsak diétás. Most viszont a jellegzetes formában egy különleges desszertet készíthetünk el, amelyhez igazából...

Minden nap egy alma – és az orvos „alma”. Ezt a mai mondást bizonyára sokan ismerik, mint ahogy sokan rajonganak ezen finomságért is. Az alma...

A tél ugyan itt van, de a havazás nem nagyon akar megérkezni. Vagy legalábbis olyan hó, amely hófehér tájat varázsolna elénk, nem akadt mindenhol...

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket nyugodtan lehetne a szuperegészséges jelzővel is illetni. A mediterrán világ kedvence, a datolya pont ilyen,...

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer...

Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen… Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a...

A sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről...

Könnyű desszert után áhítozva kevés munkával készíthetünk igazán “villantós” desszertet is. Nem is kell nagyon messzire kikacsintani,...

Nem sütjük el a répatortás viccet, valószínűleg ezen a héten éppen elegen megteszik. De megsütjük a répatortát, mert nagyon-nagyon jó, és...

Csokoládét majszolni jó. Mégis előfordul, hogy jeles ünnepekkor kapott (neadjisten saját magunk által vásárolt) bonbonok parlagon hevernek, nem...

1. oldal, ennyiből: 212