Fel

A spanyolok nemzeti eledele a paella, amelynek jellegzetes sárga színét a sáfrány adja meg. Ez ugyan egy igen drága fűszer, de mivel egy csepp is...

Színeket enni jó. Ez régi nagy igazság, hogy minél több különböző színű zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk el egy nap, annál többet teszünk...

Ti tudnátok, hogy mi a közös a Waldorf-iskolákban és a Weleda-kozmetikumokban? Nem? Akkor most eláruljuk. Nagyon sokat beszélünk manapság az oktatás...

Itt a tavasz, itt az új diéták ideje. Bár végül is az mindig itt van és mindig egyformán fontos, hogy könnyű, gyors finomságokat varázsoljunk...

A lazac és a spenót valahogy kedvelik egymást. Nem tudni miért, hiszen oka igazából nem lehet, de gyakori párosítás a narancsszínű lazac mellett...

Régi bölcsesség, hogy nem vagyunk egyformák. És ez igazából így van jól. Ráadásul már kora reggel kiderül, hiszen amíg valaki szívesen reggelizik...

Ki mondta, hogy télen nem lehet pazar salátákat készíteni? Ráadásul ilyenkor egyre jobban kell a szervezetünknek a sok vitamin és ásványi anyag,...

Jön a karácsony, közeleg a nagy sütés-főzések ideje. A sütéseké is, igen. Ilyenkor nem maradhatnak el a klasszikusok: természetesen kell, hogy...

November 14-én ünnepelték a Föld számos országában a Diabétesz Világnapját. Ez a nap 350 millió embert kapcsol össze, egészségügyi szakembereket,...

Tudjátok rólam, hogy nagy híve vagyok az egészséges életmódnak. A legtöbb tanácsot természetesen férjemtől, Attilától kapom, de nyitott vagyok...

Immár 24 esztendeje minden év november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapját. Az inzulin felfedezőjének születésnapja ez a jeles dátum,...

Az almás sütiknél még kevés jobb dolgot találtak fel, legalábbis ha édességekre gondolunk. De persze hiába kalóriaszegény és rendkívül egészséges...

Furcsa arra gondolni, hogy volt olyan idő, amikor még nem volt. Pedig így van. A mai kisgyerekek anyukái-apukái még nem tudták a játszótéren...

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket kötelező lenne szeretni, és sokkal többet fogyasztani, mert annyira egészségesek. Sokféle formában ismerjük...

A szőlőmag antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb a világon. A szőlőmagból kétféle dolgot készítenek, lisztet és olajat, mindkettő nagyon...

Amikor édességre vágyunk, bizony nem mindig a nehéz, csokoládés, vagy vajkrémes sütik lebegnek a szemünk előtt. Jó lenne valami édes, de kelljen...

Kánikula, hőségriadó. Jutott ebből bőven az idei nyáron. És ha minden igaz, még most is tartogat nekünk néhány forró napot az idei nyár vége....

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény...