Fel

Lassan ugyan elérkezik az idő, amikor friss idénygyümölcsök sora csalogat bennünket a piacon, és akkor talán hajlamosak leszünk megfeledkezni...

Bár már túl vagyunk a Húsvéton, de azért még tartozom nektek egy rövid élménybeszámolóval. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy idén...

Könnyű desszert után áhítozva kevés munkával készíthetünk igazán “villantós” desszertet is. Nem is kell nagyon messzire kikacsintani,...

Nos, ismét felfedezőútra invitáljuk mindazokat, akik nehezen próbálnak ki valami újat. A zöldségespultokon manapság már igen gyakori vendég...

Nem sütjük el a répatortás viccet, valószínűleg ezen a héten éppen elegen megteszik. De megsütjük a répatortát, mert nagyon-nagyon jó, és...

Sokan még mindig csak félve nézegetik a zöldségespultokon ezt a tojásdad sötétzöld valamit, aztán mégis inkább visszateszik. Pedig az avokádót...

Csokoládét majszolni jó. Mégis előfordul, hogy jeles ünnepekkor kapott (neadjisten saját magunk által vásárolt) bonbonok parlagon hevernek, nem...

Gyakran mostohán bánunk ezzel a kincset érő zöldséggel. Hajlamosak vagyunk kipipálni a konyhában való jelenlétét azzal, hogy a vasárnapi húslevesbe...

Még szerencse, hogy hamarosan vége a télnek, bár ha jobban belegondolunk, idén, nem is érkezett meg igazán. A korai sötétedés egyik kellemetlen...

Nassolás. Nassolni. Érdekes szó ez. Német eredetű, és azt jelenti, torkoskodni, csipegetni, édességet enni. Hát ezt csináljuk, amikor nassolunk....

Nem tudom miért van ez így, de minden télen, amikor beköszönt az igazi hideg, esténként leginkább nagy-nagy lakomákra vágyom, a forró fürdő...

A karácsonyi menü egyik legizgalmasabb része minden kétséget kizárólag a desszert. Az persze alap, hogy van bejgli, meg mézeskalács, meg készülnek...

Tovább törjük a fejünket a karácsonyi menün. Az van, hogy általában este már nem szoktunk nehezet inni. És szerintem sok család van így ezzel....

Főzni jó dolog. Okosan főzni még jobb. Hogy mit értünk ez alatt? Hogy lesz igazán okos a konyhánk? Hát az biztos, hogy kellenek jó receptek....

Ilyen Zellei Tündi egész világa, akinél nemrégiben látogatóban jártunk. Talán még emlékeztek, hogy bemutattuk Tündit egy kisfilmben, amikor...

Benne vagyunk a bűvös 30 napban. Mostantól egyre gyakrabban mondogatjuk, netán dúdolgatjuk, hogy hányat kell aludni még. Karácsonyig. És lassan,...

Veletek is van úgy, hogy hónap vége felé egy kicsit spórolósabban főztök? Itt a hónap vége, sőt, a következő hónapban már karácsony van....

Évekkel ezelőtt egy Toscanáról szóló regényben olvastunk először a gesztenyelisztről. Azon a vidéken már a középkorban is ismerték a manapság...