Fel

Ilyenkor karácsonykor valahogy még inkább szezonja van az édességeknek. Nem mintha nem imádnánk őket egész évben, de valahogy ilyenkor, a korai...

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer...

Nem egészen így képzeltem első gyermekem tizedik születésnapját. Igen, egy évtizedes lett a fiam. Normális, hogy még a szokottnál is érzékenyebben...

A karácsonyi menü egyik legizgalmasabb része minden kétséget kizárólag a desszert. Az persze alap, hogy van bejgli, meg mézeskalács, meg készülnek...

Évekkel ezelőtt egy Toscanáról szóló regényben olvastunk először a gesztenyelisztről. Azon a vidéken már a középkorban is ismerték a manapság...

A csokis sütikkel nagyot tévedni nem lehet. Általában mindenki szereti, és mégis, gyakran félve nézegetjük azokat a recepteket, amelyekben például...

Összedobunk egy süteményt. Ezt sokan mondják, és azért erre olykor rácsodálkozik az ember, hiszen egy jó sütihez azért kell a jó hozzávaló...

Ugye ti is szeretitek a gesztenyepürét? Valószínűleg sokunknak kedves gyerekkori élménye a nagyszülőkkel vagy a szülőkkel való cukiba járás,...

Nyugtassatok meg bennünket, ugye nem csak nálunk marad az ünnepek után még mindig nagyon sok ennivaló? Egyszerűen nagyon nehéz úgy vásárolni,...

Elképesztő, hogy repül az idő. Éppen most született, és máris egy éves. A kislányom első születésnapjára készülünk, és hát persze nagy...

Három éve ilyenkor még el sem tudtam képzelni, hogy milyen az, ha az ember lányának nem csak fia van. Mondogatták sokan, hogy mennyivel másabb...