Diós-zabpelyhes muffin

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




A telítetlen zsírsavakban és ásványi anyagokban gazdag dió és a hosszú ideig teltségérzetet biztosító, remek rostforrás, a zabpehely nagyszerű randevúja ez az ízletes édesség, amelyet a joghurt és a reszelt alma kellőképpen omlós, puha állaggal ajándékoz meg. A zabpehely energiaszegény étrendben is sikeresen alkalmazható. Csökkenti a vérnyomást, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is bátran ehetik.

Ez a muffin rendkívül gyorsan elkészül és garantáltan nagyon gyorsan el is fogy majd!

Hozzávalók:

  • 1 pohár natúr joghurt (2 dl)
  • 150 g zabpehely
  • 150 g dió
  • 150 g nádcukor
  • vanília (1 cs. vaníliás cukor, vagy 1 kanál vanília kivonat)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 reszelt alma
  • egy csipet só
  • ízlés szerint őrölt fahéj

A zabpelyhet késes robotgépbe tesszük és felaprítjuk. Egy nagy tálban hozzákeverjük a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliát, egy csipet sót, és összekeverjük. Majd hozzákanalazzuk a joghurtot, ráöntjük az olajat és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Sűrű massza lesz belőle. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a masszához, majd végül a darált diót is belekeverjük. Ízlés szerint egy csipet őrölt fahéjjal is gazdagíthatjuk a süteményt. Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal, és kb.háromnegyedig töltjük őket a tésztával. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.