Fetás zöldségnyárs kuszkusszal

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , ,




Az arab világból indult hódító útjára a kuszkusz, amellyel nekünk is érdemes közelebbi barátságot kötni. Marokkóban, Algériában és Tunéziában naponta fogyasztják, de a Közel-Keleten is igen népszerű. Európában leginkább Franciaországban lett közkedvelt étel. Belisztezett kemény búzadarából készül, gyúrják, sodorják, megvizezik, megsózzák, pici olajat adnak hozzá és apró golyóbisok lesznek belőle. Persze ezt ma már készen, minden nagyobb hipermarket polcán is megtalálhatjuk, tehát nekünk csak az előnyeit kell élveznünk. Például azt, hogy a kuszkusz annyira ideális köret, hogy gyakorlatilag, ha forró vizet öntünk rá, megfűszerezzük, majd lefedjük a tálat, akár fedővel, akár fóliával, akkor tulajdonképpen negyedóra alatt magától is készül. És akkor már csupán egy feladatunk van, kitalálni, hogy milyen étel mellé szervírozzuk, valami fűszeres, szószos ételt készítünk mellé, csípős húsok mellé tálaljuk, mint a keleti világban, aszalt gyümölccsel vagy éppen zöldséggel gazdagítjuk-e. Mi most egy ilyen rendhagyó zöldséges variációt ajánlunk, a nagyon gyors nyári vacsora-készítés jegyében.

fetás zöldségnyárs kuszkusszal

Hozzávalók:

  • 250 g kuszkusz
  • só, bors
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 250 g fetasajt
  • kevés olívaolaj

A kuszkuszt egy tálba tesszük, még szárazon elkeverjük némi sóval, borssal, és ízlés szerint egyéb fűszerrel, például kurkumával, vagy curryvel is ízesíthetjük. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd letakarjuk egy fóliával, és állni hagyjuk. Közben megmossuk a zöldségeket, felkockázzuk a cukkinit és a kaliforniai paprikát és a fetasajtot. és hurkapálcákra tűzzük. Grillserpenyőbe tesszük és kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd mindkét oldalán átsütjük. A kuszkusz közben beszívja a vizet, tányérokra adagoljuk, és a tetejére tesszük a zöldségnyársakat, így tálaljuk.

Jó étvágyat!

Puszi: Gabi és Réka