Kaviár és gombóc a legkisebbeknek is




A gasztronómia divatba jött, és ez a gyerekeinkre is hatással van. Legalábbis nálunk rendszeres program a gyerekekkel a főzőműsorok nézése, receptes videók böngészése. És persze szuper együtt töltött minőségi idő a közös sütés-főzés is. Nos, most viszont egy igazi családi hétvége jön, ahol a felnőttek és a gyerekek is egyaránt jól érzik magukat, lehet kóstolni, kipróbálni, de még akár főzőcskézni is. Immár hagyományosan ezen a májusi hétvégén kerül megrendezésre az ínyencek fő találkozója, a Gourmet Fesztivál, ahol idén sem feledkeztek el a szervezők a legkisebbekről, így Pünkösdkor igazi családi gasztroprogram lesz a Millenárison, tehát érdemes gyerekestől kilátogatni: a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában ingyenes gyerekprogramokkal várják a fiatalabb gasztrokalandorokat  és természetesen  14 éves kor alatt ingyenes a belépés.

2018 a Gourmet Fesztiválon a gyerekek éve is. A 6 és 14 év közötti fiatal gasztrokalandorok a ChefParádé Főzőiskolában próbálhatják ki magukat.  Várnak minden sütni-főzni vágyó gyereket a Chefparade konyájában, ahol profi stábbal főzhetnek majd együtt. A fesztivál témájához igazodva a gombóc és a kaviár lesz terítéken. Két menüt is kipróbálhatnak a legfiatalabb konyhatündérek:készíthetnek  Gombóc Artúr menüt, azaz parmezánba forgatott sült gnocchit paradicsomos szószban, és gyümölcskaviár gyöngyöket vagy Gubanc menüt vagyis rákpogácsát frissen kevert citrusos, avokádós majonézzel és diós vagy mákos gubát szifonos vanília sodóval és passion fruit öntettel. A Chef Parádé főzőiskola pénteken 14:30-19:30 valamint szombat-vasárnap 11:30-19:30 között várja a legkisebbeket. A jelentkezés helyszíni regisztrációhoz kötött.

A Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér péntek 14:00-20:00, szombat – vasárnap 11:00-20:00 tart nyitva. A gyerek belekóstolhatnak egy pincér, egy séf és egy cukrász mindennapjaiba. Elsajátíthatják a titkot, hogy mitől lesz igazán jó egy étlap, hogyan kell megteríteni szépen egy asztalt vagy segíthetnek a séfnek minél finomabb szendvicseket tervezni, és a friss árukat is a megfelelő helyre pakolni.

A legkisebb, gasztroambícióval rendelkező gyerekeknek készült a Babakonyha. Újszülöttől egészen három éves korig várják a legkisebbeket a játszóházba, ahol minden a konyha és az ételek körül zajlik.

További információ: www.gourmetfesztival.hu