Narancsos mézes csirkesaláta

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




Itt a tavasz, itt az új diéták ideje. Bár végül is az mindig itt van és mindig egyformán fontos, hogy könnyű, gyors finomságokat varázsoljunk a család asztalára, akár olyat is, amit bárki dobozkában is magával tud vinni, hogy napközben is kéznél legyen az egészséges és tápláló étel. Ha magunk készítjük el a fogásokat, akkor mindig pontosan tudjuk, hogy mi került bele, eszünk-e elég vitamint, fehérjét. Nem kérdés, hogy salátát enni jó, és az sem, hogy ez bármikor nagyon gyorsan összedobható. A salátákban ráadásul az a jó, hogy végtelen számú változat készíthető el. Idénytől függően lehet variálni, és persze arra is érdemes ügyelni, hogy minél színpompásabb legyen. A zöld levelekhez a narancs üde színe remekül passzol, a méz és a csirke párosítása pedig szintén egy régi trükk.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • kevés olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál méz
  • kevés chilipehely
  • zöldsaláta (madársaláta vagy szívsaláta)
  • 2-3 narancs

narancsos mezes csirkesalata

A csirkemellfilét felkockázzuk, megsózzuk. Készítünk egy pácot mustárból, mézből és chilipehelyből, ebbe beleforgatjuk a húst és hagyjuk picit állni. Közben 1 narancs levét kifacsarjuk, a másik kettőt pedig alaposan meghámozzuk, úgy, hogy minden fehér hártyát leszedjünk róla. Felkockázzuk. A csirkekockákat kevés olívaolajon megpirítjuk. A zöldsalátát leöblítjük, lecsepegtetjük, ha kell, összevágjuk. Összekeverjük a kockákra vágott naranccsal és ráhelyezzük a pirított csirkekockákat is. A narancsléhez keverünk még egy evőkanál mézet, ez lesz a salátaöntet, ezzel meglocsoljuk és máris tálaljuk.

Jó étvágyat!