Paprikaomlett

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , ,




Összeütni egy rántottát. Avagy omlettet. Ezt a szófordulatot valószínűleg ezzel az étellel kapcsolatban használjuk a legtöbbet, talán éppen azért, hiszen a tojásokat „felütni” kell ahhoz, hogy a serpenyőben összetalálkozzanak a többi hozzávalóval. Hogy egészségesebb legyen a fogás, akár reggelire, akár könnyű vacsoraként, kerüljön bele gazdagon zöldség: hagyma, paradicsom, paprika, hozzá mehet egy kis sonka, és máris kész az ínycsiklandozó és nem mellesleg rostokban és fehérjében is gazdag fogás. Ha pedig különböző színű paprikákkal variálunk, akkor még szemet gyönyörködtető étel is kerül a tányérunkra. Nem véletlenül imádják a spanyolok ezt a fogást, pipperata néven találjuk meg náluk a legkisebb kis büfékben, étkezdékben is. Próbáljuk ki! 

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sonka
  • piros, sárga esetleg naracs vagy zöld színű kaliforniai paprika
  • 4 paradicsom
  • só, bors
  • 4 tojás

Elkészítés:

Az olívaolajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk. Megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a vékony csíkokra vágott sonkát. Ezután hozzáadjuk a kimagozott, szintén hosszú, vékony csíkokra vágott paprikákat is és szintén megpirítjuk. Így teszünk a forró vízbe mártott, meghámozott, kimagozott és kockákra vágott paradicsommal is. Sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

A tojásokat felverjük és keverés nélkül a párolt egyvelegre öntjük, majd alacsony lángnál készre sütjük. Tálaláskor óvatosan átcsúsztatjuk egy lapostányérra.

Jó étvágyat!