Spárga-variáció

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , ,




Vannak ételek, amelyekből bizonyos időszakokban nem lehet eleget enni. Mert szezonja van, mert csak ilyenkor kapható, és mert egyszerűen finom. Nekünk ilyen a zöldspárga is, amelyről már több ízben írtunk nektek, mert szeretnénk az ellen tenni, hogy sokan idegenkednek ettől a zöldségtől. Leginkább azért, mert nem találtak még rá a nekik szimpatikus elkészítési módra, pedig spárgát enni szinte kötelező! Rendkívül magas vitamin- és ásványi anyagtartalma miatt is, no meg azért is, mert rostokban is gazdag, vízhajtó hatása is van, tehát az emésztésünknek is és a vesénknek is kifejezetten jót tesz. Kalóriaszegény, úgyhogy lehet variálni kedvünkre.

Hogy színpompás is legyen, most sárgarépával kombináljuk, és egy igazi francia kedvencet, a quiche-t ajánljuk belőle. Így mondjuk nem annyira diétás, viszont kiadós és nagyon-nagyon ízletes.

Spárgás-répás quichespargas repas quiche

Hozzávalók:

  • 1 csomag levelestészta
  • 4 egész tojás
  • 3 dl tejszín
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt ízes sajt
  • 1 csomag zöldspárga
  • 1 csokor sárgarépa

A zöldspárgát megtisztítjuk, azaz elpattintjuk ott, ahol magától letörik a spárga szárának vége. A sárgarépákat megtiszítjuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk, vagy ha vékonyabb, akkor egészben is használhatjuk. Lobogó forró sós vízben feltesszük főni, de nem kell puhára főzni, csak kb. 10 percig forraljuk. Közben a tojásokat egy tálban elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot is. A leveles tésztát beletesszük egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és úgy hajtjuk, hogy pereme legyen. A félig főtt zöldségeket lecsepegtetjük és felváltva a tepsibe helyezzük, majd rásimítjuk a tojásos-tejszínes-sajtos masszát. Forró sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Szeletelve igazán színpompás étel lesz! Ja, és nagyon finom, könnyű fogás, ebédre, vacsorár egyaránt tökéletes.

Jó étvágyat!