Túrópuding szederrel

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




Amikor édességre vágyunk, bizony nem mindig a nehéz, csokoládés, vagy vajkrémes sütik lebegnek a szemünk előtt. Jó lenne valami édes, de kelljen vele órákig pepecselni, és az se baj, ha nyomokban egészséges. Úgyhogy legyen körülötte gyümölcs, és előnyére válik, ha tejtermékből készül. No, hát éppen ilyen ötletünk van! A túró egy csodálatos dolog, és nem okvetlenül csak rétesként vagy gombócként kell elképzelni. Könnyű krémet bárhogyan és bármikor kavarhatunk belőle, de egy kicsit több munkával egészen látványos, szép desszert is készülhet belőle. Ha vannak pudingformáink, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet, mert a végeredmény gyönyörű lesz és finom!

Hozzávalók:szeder

  • 500 g zsírszegény tehéntúró
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1,5 dl tej
  • 150 g nádcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak zselatin

A túrót elkeverjük a joghurttal, hogy krémes állagú legyen. Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. A tejben felolvasztjuk a zselatint, majd lassú tűzön melegíteni kezdjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ezt hozzákavarjuk a túrókrémhez és egyenletesre keverjük. Pudingformákba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

turopuding szederrel_

Tálaláskor pár percre forró vízbe állítjuk, hogy könnyedén kijöjjön a formából. Szederszemekkel körbetesszük és tálaljuk. Csodálatos lesz belekanalazni!

Puszi: Réka és Gabi