">

Virágos piskóta

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




Piskótát sütni mindenki tud. Állítólag. Mondják azok, akiknek még sosem sikerült betonkeményre sütniük a tésztájukat. Pedig tényleg nem nagy ügy, csak az arányokra kell nagyon figyelni, ahogyan a sütésnél amúgy mindig. Mert anélkül valóban nehéz ügy ez. Szóval akkor: mi is kell egy tuti sikerhez? Betartani a mennyiségeket, a sorrendet, és mondjuk a dekoráláshoz egy kis szépérzék. Menni fog? Naná!

Mutatjuk akkor az idei anyák napi ötletet!

Piskótatekercs vaníliás mascarponehabbal, virágdekorral

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 120 cukor
  • 120 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 200 ml növényi tejszín
  • 250 g mascarpone 
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • vaníliáscukor

A tojásokat kettéválasztjuk és ezúttal a fehérjét verjük fel a porcukorral, abba keverjük utána óvatosan egyesével a tojások sárgáit, a lisztet, a sütőport, és egy csipet sót. Sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütjük, kb. 180 fokon 20 perc alatt megsül. Még melegen felgöngyöljük és közben elkészítjük a krémet.

Felverjük a tejszínt, ha cukrászhabot, vagy növényi tejszínt használunk, jobban fog sikerülni egy kicsit. Ha ettől berzenkedünk, maradjunk nyugodtan a hagyományos tejszínhabnál. A lágy mascarponekrémet kikeverjük pár kanál porcukorral és vaníliáscukorral, és laza mozdulatokkal a habhoz adagoljuk. A kihűlt piskótatekercset feltekerjük vele. Porcukorral meghintjük.

Ízlés szerint díszíthetjük: virágokkal, marcipánból, fondantból, vagy akár ehető virággal is, de természetesen bármi mással is. Csokikedvelők, lekvárrajongók pedig hagyományos módon, baracklekvárral, vagy csokikrémmel is tölthetik.