">

3 torta kellék, amit imádni fogsz!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Az otthon elkészített tortáknak számtalan előnyük van a boltokban kapható termékekkel ellentétben, hiszen egyediséget és törődést csempészhetünk vele szeretteink meglepetésébe. Mik is ezek az előnyök és milyen torta kellékeket érdemes alkalmaznod süti sütésekor? Tarts velünk!

Milyen előnyökkel jár az otthoni tortasütés?

A frissesség talán a legfontosabb előny, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy az elkészített édességünk friss és ízletes is lesz. Az összetevőket mi magunk határozhatjuk meg és a receptet úgy választhatjuk meg, hogy ha esetleg valamilyen ételallergiában szenvedünk, akkor is tudjunk enni a finomságból.

Az otthoni sütéssel pénzt is megtakaríthatunk. Lássuk be ma már szinte megfizethetetlenek a cukrászdákban elkészített sütemények. És itt jön képbe a kreativitás. A különféle kellékek segítségével számtalan variációs lehetőségünk lehet a torta dekorálását illetőn. A megvásárolható kiegészítőknek hála különleges díszítési technikákat is alkalmazhatunk, kibontakoztathatjuk tehetségünket.

Mit érdemes beszereznünk, ha torta sütésre adtuk a fejünket?

torta kellékek közül a forgatható tortaállvány nagy segítséget és könnyebbséget jelenthet sütéskor. Az állványokat többféle méretben és színben is kínálják. Beszerzéskor törekedjünk arra, hogy olyan méretet válasszunk, amelyet biztosan jól ki tudunk majd használni. Ha nem szeretnénk sokat bajlódni az elkészült finomság felszeletelésével, akkor egy erre alkalmas kiegészítőt is vásároljunk, hiszen nagyban megkönnyíti a tálalást.

cukrászati kellékek közül a kenőkést mindenképpen ajánljuk, hiszen a legtöbb tortára máz kerül és ezzel a speciális eszközzel szép sima krémet kenhetünk a süteményre. 20,32 és 37 cm-es méretben érhető el a legtöbb cukrászati segédeszközt értékesítő webshopban. Természetesen lehetőségünk van csomagban is megvásárolni, így díszítő spatulákra is szert tehetünk. Ha gyakorta választjuk díszítésnek a marcipánt, akkor egy modellező eszköz biztosan jól jön majd. Domborításhoz, masnik vagy szalagok elkészítéséhez, figurák gyártására is tökéletes lehet. A díszítőcsövek és habzsákok a torta szélén lévő dekoráció elkészítéséhez szükségesek, így ezt se hagyjuk le a bevásárlólistánkról.

Összességében véve, ha a megfelelő kiegészítőket is megvásároljuk a sütésekhez, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a tortánk tökéletesen fog kinézni és nem kell egy vagyont hagynunk a cukrászdákban ha egy születésnapot, egy névnapot, esetleg a karácsonyt ünnepeljük. Épp ezért fontos, hogy mindig úgy válasszuk meg a kiegészítőket, hogy az a támogassa a konyhában végzett munkánkat.