">

Boldogság

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
reka_szinesNemrégiben egy magazin arra kért, hogy írjam le azt a 10 dolgot, ami eszembe jut a boldogságról. Töprengtem, majd elkezdtem sorolni. Most hogy megjelent a Boldogság magazinban az interjú, végigolvastam, és arra gondoltam, hogy szívesen megosztom veletek, mi is jelenti számomra a boldogságot. A mai nap pedig talán különösen alkalmas erre, hiszen már megint itt egy szülinap. Ja, ez most éppen a sajátom… :-)

A boldogsággal kapcsolatban van egy mottóm: imádott nagypapám mindig azt mondta, hogy bármi lesz az életben, csak az a fontos, hogy legyek boldog, más nem számít.  Ez a boldogság utáni vágy nagyon megmaradt bennem, de igazából mostanában kezdek igazán rájönni, hogy miközben mindenki a boldogságot keresi, nem éli meg az apró pillanatokat, pedig ezek a legfontosabbak az életben.

Boldog vagyok,…

…. amikor látom, a gyerekeimet összebújva aludni. rekabenirebekaA fiam 5 éves volt, amikor kishúga született, és legszebb álmomat váltja valóra, hogy mennyire szeretik egymást.

… amikor barátokkal vacsorázunk, megvitatjuk a világ dolgait, örülünk egymás sikerének, osztozunk egymás bánatában. Arra gondolok ilyenkor, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy vagyunk mi így egymásnak.

… amikor idősebb, tehetséges kollégákkal játszhatom a színpadon. Csodálatos dolog azt a tudást, azt a sok munkát látni, amely a hosszú évek ajándéka.

… amikor a zenekarommal színpadon állok. Mindig is nagyon szerettem volna énekelni, így az első igazi koncertemen alig tudtam megszólalni, annyira lenyűgözött, hogy milyen mázlista vagyok, hogy ilyen fantasztikus zenészekkel hozott össze a sors. Ez az érzés a mai napig elkísér, mindegy, hogy hol állok színpadra a gyerekműsorommal, újra és újra átélem a boldogság élményét.

… amikor tanulok. És boldog vagyok, hogy felnőtt fejjel is megtapasztalhattam a tanulás élményét, amely egészen más érzéseket vált ki bennem, mint diákkoromban. Színház – és drámapedagógia szakon szerzek most diplomát, és nagyszerű dolog napról napra többet valamiről. Szívom magamba a tudást, nem nyűg, nem teher, hanem egyszerűen mámorító.

reka csalad… amikor a családommal vagyok. Csodálatos szüleim vannak, imádom a testvéremet, az unokatesókat, a férjem családját. Olyan jó látni, hogy összetartunk, szeretjük egymást, és a szeretet energiájával számtalan problémát sikerült már így együtt, közösen megoldanunk.

… amikor dolgozom. A legnagyszerűbb érzések egyike, hogy a munkám egyben a hobbim is, és olyan feladataim vannak, amelyben örömömet lelem, olyan emberekkel tudom körülvenni magam, akiket szeretek, akikre felnézek és akiktől folyamatosan tanulok.

… hogy átadhatom tapasztalataimat hozzám hasonló élethelyzetben lévő nőknek, azaz nektek is. Amikor Gabival közösen indítottuk másfél évvel ezelőtt az Anyakanyart, nagyon örültünk, hogy napról napra praktikákat, trükköket, gondolatokat oszthatunk meg veletek. Imádok írni, a visszajelzések pedig egyenesen szárnyakat is adnak nekem.

… amikor egy jó könyvet tartok a kezemben. rekariminiAz olvasás gyerekkorom óta kikapcsol és elvarázsol, és ebben a legjobb tanítóm a férjem, aki könyvkiadót igazgat, a legjobb olvasmányokat az ő tanácsára találom meg, immár 18 éve, mióta együtt vagyunk.

… amikor utazom. Régebben féltem az utazástól, a változástól, és ezt a varázst is a férjemnek köszönhetem, aki a munkáján keresztül sok különleges helyre jut el, és velem is megszerettette a világlátás élményét. Vele a világ végére is szívesen elmennék, óriási boldogság együtt felfedezni különleges helyeket.

Ti készítettek már hasonló  listát, hogy mi a boldogság számotokra? Gondoljátok végig, nagyon izgalmas utazás! Segít rájönni, hogy mennyi minden okoz örömet az életben! Készítsetek bátran boldogságleltárt ti is, jó lesz! :-)

Puszi: Réka