">

Cápafesztivál

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Immár tizedik éve, hogy júliusban a cápák a főszereplői a National Geographic Wild történeteinek, és ez idén sem lesz másként: a hétvégenként 18.00 és 21.00 óra között műsorra tűzött sorozatok és különkiadások egy olyan rendkívüli víz alatti birodalomba viszik a nézőt, ahol a valóság izgalmasabb, mint a fikció.

A Cápafesztivál izgalmas, képernyő elé szegező műsorfolyama több mint 30 órányi premierrel várja a világ egyik legkülönlegesebbnek tartott – ám sokak szerint gyökeresen félreértett – tengeri élőlény rajongóit. Amint azt a korábbi években megszokhattuk, a programok nemcsak a legújabb kutatási eredményeket és tudományos felfedezéseket mutatják be a cápákkal kapcsolatban, de, lenyűgöző felvételek segítségével, e nagyszerű faj szépségét és meghökkentő testi erejét, képességeit is elénk tárják. A filmek több mint 15 fajt mutatnak be, a nézőket olyan különleges helyekre kalauzolva, mint a Maldív- és a Galapagos-szigetek, Costa Rica, Ausztrália, Hawaii, Dél-Afrika, Kalifornia, Massachusetts, Maine és Florida.

A National Geographic azonban nemcsak bemutatja a cápákat, de elősegíti és támogatja is a megismerésüket; a Minorities in Shark Sciences-szel (MISS) kialakított együttműködés keretében a tengerbiológiai kutatások sokszínűbbé tételéért és az ifjú tudóstehetségek inspirálásáért dolgozik, akik közül többekkel – pl. Candace Fields-szel, Carlee Jacksonnal és Jasmin Grahammel – a képernyőn is találkozhatunk.

Premierek júliusban minden szombaton és vasárnap 18.00, 19.00 és 20.00 órakor