">

Csak fürdünk és dalolunk

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Belegondoltatok már abba, hogy az esti rutin, mint például a fürdés, milyen meghatározóak tudnak lenni egy gyerek életében? Hogy mire gondolok? Amikor kicsi lány voltam, nálunk úgy zajlottak az esték, hogy én ültem a kádban, később a tesómmal együtt, anyukám a kád szélén, apukám a mosógép tetején, gitárral a kezében és énekeltünk. Megzenésített verseket, mert akkor annak nagy divatja volt. És ezek a verselések, éneklések olyannyira belém ivódtak, hogy most ez lett a hivatásom, a küldetésem. Énekelek, verselek gyerekeknek. Csak most már nem a kádban, hanem a színpadon. Nemrégiben tudatosult ez bennem. Meg is ijedtem. Mert, ha őszinte akarok lenni, márpedig annak kell lennem, hiszen megígértem nektek, akkor be kell vallanom, hogy sokszor csak gyorsan lefürdetem a gyerekeket, mert már késő van, vagy mert még sok mindent kell csinálnom. Vagy éppen egy nehezebb nap előtt, amikor felelés van vagy dolgozatírás, akkor nyúzom a gyereket a kádban is. Mondja a kötelező verset vagy a fás szárú növényeket. Rossz belegondolni. De szerencsére megvilágosodtam. (Lehet, hogy most bolondnak néztek, mert ti már régen megtettétek, vagy ösztönösen így cselekedtek.) Most már én is ráálltam arra, hogy az esti fürdés legyen rituálé a gyerekeknek is. Ha nekünk felnőtteknek jól esik a gyertyafényes, illatos fürdő este, akkor a gyerekek miért lennének mások? Szerencsére találtunk olyan eszközöket is hozzá, amivel nem nagyon lőhetünk mellé. A málna illatú, jégkrémre emlékeztető fürdető, a fürdőgolyó, ami rózsaszínre festi a vizet, tutira bejön. És nem mellesleg még természetes anyagból készül, ami nem elhanyagolható tényező.

Nemrég rábukkantam ugyanis egy remek lelőhelyre az egyik bevásárlóközpontban, majd a webáruházra is, és teljesen elbűvöltek a színek, formák, illatok. Az angol BOMB Cosmetics termékei ugyanis kivétel nélkül természetes alapanyagokból, kézzel készülnek, sheavaj és kakaóvaj felhasználásával. Így születnek meg azok az elképesztően mutatós és közben mégis praktikus termékek, amelyeket nemcsak hagyományos fürdőgolyó formában találunk meg náluk, hanem fürdősütik és fürdőtulipánok formájában is. Nem beszélve a fürdőkrémről, szappanról, testápolóról, kéz- és lábkrémről. Megannyi felfedezésre váró kis csoda. Nem is tudom hirtelen, hogy én magam az Ananászos Fürdősütit, vagy a Csokis Fürdőlinzert, esetleg a Narancslekvár Fürdőtulipánt próbálnám-e ki szívesebben, de biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan sok anyuka vágyik még egy kis kényeztető krémes hidratálásra vagy fürdőélményre. Súgjuk meg a családtagoknak is nyugodtan, hogy mi minek örülnénk ajándékba, mert egyébként megfizethető áron kaphatunk egy-egy leheletnyi illatos törődést, akár szülinapra, akár a közelgő karácsonyra. És mi is eltárolhatjuk ajándékötletnek, mert szuper jó ajándékcsomagok is vannak, már a fantázianevüket olvasgatva is felvidul az ember. Csipkebogyó Szüret vagy Elveszett Paradicsom ajándékcsomag, de persze van Pezsdítő szerelem szett is…  A gyerekek pedig nem fognak tudni betelni az ajándékot is rejtő Csobbanás fürdőgolyókkal.

A kellékek adottak, az élmény garantált. De tényleg! Csak vigyázzatok, mert az én gyerekem nem félt megkóstolni a málnás jégkrém tusfürdő-csodát. Nem hitte el, hogy ez tényleg nem az, aminek látszik. :-)

Már csak a szomszédoknak kell megszokni a zenei aláfestést. Gyakorlunk. Kánonban énekelni. Most már csak 10-20 év és kiderül, hogy a gyerekeim karmesterek lesznek, vagy Bagamérik. Bármi lesz, a pancsolást és az esti meghitt perceket nem adjuk! :-)

Puszi: Réka