">

Hajvarázslat téli napokra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , ,
Szürke reggelek, hideg, eső, köd. Még csak most kezdődnek a beláthatatlanul hosszú téli napok, annak ellenére, hogy egy-egy pillanatra átmenetileg a hőmérő higanyszála tavasziasabb magaslatokba ugrik. Az ápolt és csillogó frizurára viszont minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy baráti vacsora, vagy más társasági program van kilátásban. Persze azon túl, hogy természetesen a saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált. A hajápolást télen sem szabad félvállról venni.

Télen nem csak a természet, de az emberi test is apró változásokon megy keresztül, más termékeket kell használnunk az otthoni szépségápolásban is, ha ugyanolyan hatást szeretnénk elérni, mint amit nyáron. Télen gyorsabban zsírosodik a hajunk, mivel a hajhagymák fokozott faggyútermeléssel próbálják védeni magukat a hideg ellen, így kompenzálva az állandó hőmérsékletváltozást és a fűtött helyiségek száraz levegőjét. Mivel szervezetünk ebben az időszakban több vitamint igényel, amit a test védelmére tud fordítani, ennek okán a hajgyökerekhez kevesebb ásványi anyag és vitamin jut el, melynek következtében jobban hullhat a hajunk az év ezen periódusában. Fontos, hogy hajunk fényét és állapotát a megfelelő módon próbáljuk meg karban tartani, együnk több halat, idénygyümölcsöt és párolt zöldséget, valamint ne feledkezzünk meg a sapka használatáról sem. A hideg ellen jól szellőző, lehetőleg kötött, pamut, vagy más természetes anyagú sapkát válasszunk. Azon túl, hogy az otthoni táplálkozással és más egyéb praktikákkal odafigyelünk hajhagymáink jó közérzetére, nem árt, ha megfelelő termékeket választunk a támogatásukra. Nemrég megismertem egy szuper márkát, ezt ajánlom nektek is szeretettel kipróbálásra.

A márka névadója, Lee Stafford több mint 20 éve dolgozik fodrászként Londonban. Gyermekkorában kezdett el hajat vágni családi házuk nappalijában, majd rövidesen majdnem mindenkinek, aki náluk járt vagy szembe jött vele. Mindig is az érdekelte, hogy megtalálja a vendégei személyiségéhez leginkább illő stílust, és frizurát. Karrierje 1998-ban indult el igazán, amikor elnyerte az év legjobb férfi fodrásza díjat. Egy angliai kisvárosban nyitotta meg első szalonját, majd hamarosan már a londoni Soho-ban csattogtatta ollóit. A szakmai sikereitől kapott lendülettel és lelkesedéssel hozta létre saját termékcsaládját 2001-ben, és egy évre rá, 2002-ben az angol fodrász társadalom megszavazta az év legbefolyásosabb fodrászának. Számos TV-showban szerepelt, és több szakmai díjat is nyert, de a legfontosabb, hogy folytathatta azt, amit mindig is annyira szeretett, a hajvágást. Saját maga által kifejlesztett termékei hosszú évek tapasztalatáról árulkodnak és igazán professzionális hatással bírnak, sampon, kondicionáló, hajformázó egyaránt  megtalálható palettáján.

Kezdjük a hajápolást mindjárt a hajmosásnál: a Hajnövekedést elősegítő samponnal, mely a fejbőr vérkeringését fokozza és hidratáló hatású. Növényi protein alapú összetevői belülről segítik a haj növekedését. Természetesen van hozzá balzsam is, a Hajnövekedést elősegítő kondicionáló és egy nagyszerű ápolómaszk, amely megtisztítja a fejbőrt, belülről hidratálja és táplálja a hajszálakat. Ez egy rendkívül gazdag pakolás, amely javítja a haj tömegét és tapintását, vitaminokkal, alma-, citrom- és zöldteakivonattal segít rajtunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a hajszárítás, de nem akárhogyan. Hideg időben nem árt, ha a hajunkat gyorsan meg tudjuk szárítani, amihez a Lee Stafford Hajszárítást Gyorsító Spray-t ajánljuk, mely jelentősen lerövidíti a hajszárításra fordított értékes perceinket. A haj felszíne egyenletesebbé válik, sokkal könnyebben lehet kifésülni és még a káros hőhatások ellen is védelmet nyújt. Koronázzuk meg a hajápolást a Marokkói argán tápláló csodaolajjal, mely még soha nem tapasztalt puhaságot és fényességet ad a hajadnak. De ha valaki elbliccelné a reggeli hajmosást, és lássuk be, rohanós reggeleken ez gyakran előfordulhat, akkor is van ötlete Lee Staffordnak, a Felfrissítő szárazsampon spray, amely ráadásul szőke és barna hajúak számára külön-külön is fellelhető. Hát nem szuper jól hangzik mindez?

Ha mindezeket a termékeket, vagy hasonló társaikat szívesen kipróbálnátok, vagy akár ajándékoznátok “hajmániás” családtagnak, barátnőnek, itt tudtok körülnézni: www.salontrend.com.

Teljen nyugalomban a téli időszak, legalábbis, ami a hajunkat illeti!

Puszi: Réka