">

Hurrá, nyaralunk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Két dolgot utálok a nyaralásban, a bepakolást és a kipakolást. Mégsem bíznám senkire, mert csak én tudom, hogy mit és hogyan szeretnék csomagolni. Persze a férjem szerint mindig túl sok mindent pakolok be. Folyton azt hangoztatja, hogy egy tengerparti nyaraláshoz nem kell semmi, csak 2 póló, 2 gatya, fürdőnadrág, törülköző. Nem tudom mit szólna, ha tényleg ennyit csomagolnék neki? Lehet, hogy most kipróbálom! :-)

Még van egy hét a nyaralásig, de máris azon pörgök, mit és hogyan pakoljak. Mit kell még beszerezni, elintézni. Gondolok itt a biztosításokra, az autó átnézésére, a gyógyszerek megvásárlására. Pláne, ha olyan is van, amit fel kell íratni. Aztán meg kell tervezni az utazást. Nem azt a részét, hogy merre megyünk, az a pasik dolga, hanem hogy hogyan éljük túl két gyerekkel az egész napos autózást. Én minden eshetőségre fel szoktam készülni. Az autó ilyenkor valóságos kincses ládává változik. Tele játékkal, kajával, meglepetésekkel és persze praktikus eszközökkel. Néhány üres zacskó a szemétnek, és ha netalán „felkavaró” lenne az utazás, akkor is jól jön. A nedves törlőkendő nagyon hasznos ezeken az utazásokon. Amíg van egy kisebb gyerek is, én a bilit is becsomagolom, mert bár külföldön viszonylag tisztábbak a toalettek, de egy 15 kilós gyereket a wc fölé emelve kakiltatni már embert próbáló feladat. Akkor már inkább a bilit mosom. Lehet kapni domestosos törlőkendőt is, az is nagyon praktikus ilyenkor. Aztán, ha már itt tartunk, legyen egy mentő csomag, amiben váltóruhák vannak, az esetleges „balesetekre” gondolva. Hogy ne kelljen a gondosan becsomagolt bőröndöket már útközben szétszedni. Beni már nagy, rá szoktam bízni a cd-k, dvd-k kiválogatását. Jó, ha tudnak utazás közben zenét hallgatni, vagy mesét nézni. Ma már igazán olcsón lehet úti dvd játszót vásárolni. Persze egy jó mesekönyv is megteszi. És mindkét gyereknek kiadom feladatnak, hogy tegyék be a kis hátizsákjukba kedvenc játékaikat. Aztán persze ezen felül én is szoktam csomagolni egy-két társast, vagy kártyát. Bár az az igazság, hogy egy ilyen nyaralás alatt, annyi minden új élmény ér minket, hogy viszonylag ritkán van szükség a hazai játékokra. De azért gondolni kell az esetleges rossz időre. Az útra való szendvicskészítés a férjem dolga. Egyrészt istenieket készít, másrészt… nincs másrészt. Ő csinálja és kész. A kedvencem a tramezzini típusú szendvicse. Amerikai toast kenyeret használ hozzá. 3-at tesz egymásra, a rétegek közé mást és mást. A sarkainál félbe vágja, és így kapunk egy isteni puha háromszög alakú szendvicset. Ami nem is nagyon morzsálódik. Dobozba felkockázunk gyümölcsöket, hogy út közben is lehessen falatozni. Szomjoltónak pedig a víz a legpraktikusabb szerintem. Az utazáshoz más talán nem is kell. Talán még takaró a gyerekeknek. És gondoskodjunk arról is, hogy ne tűzzön rájuk a nap oldalról.

Akkor most térjünk rá a ruhákra. Nekem az vált be, hogy mindenkinek van egy külön bőröndje. Vagy legalább a gyerekeknek külön, szülőknek megint külön. Nem fogom részletezni, hogy mit kell bepakolni, hiszen ezt ti is pontosan tudjátok. Csak azt mondom, ne hagyjátok magatokat! Tegyetek el nyugodtan annyi ruhát, amennyivel megvan a komfortérzetetek. Én szeretek nyaralás közben is csinos lenni. Megjegyzem nyilván a pasik is örülnek, ha az esti vacsorához előkerül valami csini darab a bőröndből. Arról nem is beszélve, hogy ismerve a lányomat, neki sem mindegy, hogy melyik csillivilli ruháját veszi fel. :-)

Nyilván mostanság útnak indulni, már nem olyan, mint a mi gyerekkorunkban. Szinte mindent, mindenhol be lehet szerezni külföldön is. Csak hát pénz kell hozzá. Apropó pénz. Hasznos, ha eltervezitek, mennyit szántok egy napra, hogy tudjatok kalkulálni. Két gyerekkel már komoly vagyonokat lehet elszórni csip-csup dolgokra. Csak egy kis fagyi, egy kis palacsinta, egy kis ez, egy kis az.  Aztán a nyaralás utolsó napjaira ott állunk pénz nélkül. Előkerül a hitelkártya, ami jó átmeneti megoldás, csak otthon lesz marha rossz érzés. Még egy trükk. Bár a férjem utálja, szerinte mániákus vagyok, de én úgy szeretek otthonról elindulni, ha ragyogó tisztaság és rend van. Mert nincs annál jobb érzés egy jól sikerült nyaralás után, mint hogy hazamész a szép otthonodba, ahol kezdheted a két napig tartó mosást, teregetést, vasalást… :-)

Puszi: Réka