">

Kapucnival vagy anélkül – férfias tél

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Férfiakkal vásárolni nem mindig könnyű. A teremtés koronái kevésbé élvezik a shoppingtúrákat, nem mindig egyszerű őket rávenni arra, hogy üzletről üzletre járva találják meg az “igazit”. Ráadásul úgy gondolják, hogy ha már megtalálták, életük párja személyében, akkor igazán kaphatnak egy kis útmutatást is abban, hogy mit válasszanak. Például a leghidegebb évszakra is, amikor aztán tényleg nem mindegy, hogy milyen a legfontosabb ruhadarab, a télikabát. Nem mindenki esküszik a pufidzsekikre, sokan jobban szeretik az elegánsabb darabokat, vagy éppen a munkájuk igényli ezt. Ráadásul a kapucnitól is sokan irtóznak. A téli kapucni nélküli kabátokat viszont érdemes kiemelt figyelemmel megválasztanunk. Egyrészt nagyon nem mindegy, hogy milyen vastag, másrészt az anyagát is érdemes megvizsgálnunk, ha jót szeretnénk magunknak. Az alábbiakban bemutatunk pár szempontot, mire figyeljünk oda.

A kabát fazonja is számít

A kapucni nélküli kabátok általában az elegánsabb vonalat képviselik. Persze, akadnak köztük sportos fazonok is, viszont  összességében elmondható, hogy a kapucni mindig a sportosabb kabátok sajátossága. A galléros kabátokból is ugyanúgy többféle fazon létezik, ahogyan a kapucnisból is. Hogyan válasszunk megfelelő fazont? A hosszú szabású kabátok általában a kifejezetten magas férfiakon állnak megfelelően, amíg az alacsonyabbakon inkább a maximum fenékig érő kabátok mutathatnak előnyösen. A hosszú kabát ugyanis összenyomja a testalkatot, még a magas férfiaknál is, ha olyan cipővel hordják. Pont ezért, ha igazán univerzális téli kabátot keresünk, akkor a legjobb a fenék alattig, vagy maximum combközépig érő fazonok között nézelődni. Ezek a modellek nem fogják összenyomni az alkatot, és nem magasságfüggőek ebből a szempontból. A fazon természetesen a szabásra is vonatkozik. Általában háromféle férfi kabátfazon fut jelenleg. Ezek között az egyik a klasszikus, egyenes vonalú kabát fazon, a másik a karcsúsított, a harmadik pedig a slim fit, azaz testhezálló fazon. Az első kettő az, ami kivétel nélkül mindenkin remekül mutat, amíg a slim fitet érdemes kicsit átgondolni. Ez a téli kabát szinte teljesen a testhez simul, ezért csak kifejezetten vékony pulóvereket lehet alávenni. Ezen kívül, aki szeretne egy-két kilót eltakarni, azoknak sem ez lesz a legjobb választás.

Milyen legyen a kapucni nélküli kabát stílusa?

Az idei férfi télikabát trendek között a parka és a steppelt kabát tarol igazán. Mindegyikből többféle típus létezik. Parkából és steppelt fazonból is kapni kifejezetten elegánsat, ezért az üzleties és félelegáns megjelenés egyik stílus esetében sem probléma. A steppelt kabátnál azonban ilyenkor figyeljünk oda a kabát bélésének vastagságára. A túl vastag steppelt kabát ugyanis már inkább a sportos, mint az elegáns viseletnek kedvez. Aranyszabály, hogy ha elegánsan akarunk öltözni, akkor törekedjünk a minimalista, vékonyabb anyagú kabátok kiválasztására. Ezekből ma már számtalan típus áll rendelkezésre például a Bolf kínálatában, amit a https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-kabatok_Teli-8397.html linkre kattintva tekinthetünk meg.

Milyen színű téli kabátot válasszunk?

A kapucni nélküli télikabátok is ugyanúgy elérhetőek többféle színben, ahogyan a kapucnis társaik. Az idei trend mind a kettőnél az élénkebb színek felé húz úgy, hogy közben azért megmaradtak a hagyományos sötétebb, földes árnyalatok is. Ha elegánsabb stílust kedvelünk, akkor mindenképp a sötétebb árnyalatokat válasszuk, habár egy szép bordó férfi téli kabátot is jól be lehet illeszteni a félelegáns megjelenésbe. Ha viszont a hétköznapokra szeretnénk valami lazábbat, akkor nyugodtan nézelődhetünk akár a szokatlan neonszínek között is. Feketével kombinálva nem csak férfias lesz, de egészen különleges megjelenést kapunk majd.