">

Kíméletes kézmosás
Hogyan vigyázzunk magunkra és az egészségedre? A vírus tudatosságra, óvatosságra, mindennapos, fenntartható elővigyázatosságra hív minket. Olyan életmódra, amire akár hosszabb távon is be tudunk rendezkedni, ami élhető és fenntartható. A személyes, mindennapos higiénia ezekben a hetekben előtérbe kerül. Újra kell gondolnunk a szokásainkat, meg kell tennünk a szükséges változtatásokat, hogy valóban ne csak biztonságunkat, de egészségünket is szolgálják mindennapi döntéseink.

FENNTARTHATÓ HIGIÉNIA

A tisztaság fogalma, a fertőtlenítés szükségessége, annyira természetes egészségünk védelme érdekében, hogy hangsúlyozása szinte közhelynek tűnhet. A vírus azonban új helyzetet teremt mindennapi tisztálkodási szokásainkban. Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni magunkat, családtagjainkat és szűkebb környezetünket, így természetes, hogy megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Ahogy a hírek szaporodnak, úgy egyre jobban igyekszünk vigyázni. Mindez azonban a tudatosság és a természet rendjének figyelmen kívül hagyása mellett ellenkezőjére is fordulhat. Ne veszítsük szem elől a lényeget: immunrendszerünk védelmét és támogatását. Gondolkodjunk józan és fenntartható módon, adjunk esélyt immunrendszerünk számára, hogy természetes módon küzdhessen meg egészségünkért. Íme, néhány nagyon hasznos tanács, a Biola kozmetikai márkától.

6 TISZTASÁG TIPP

Hogyan vigyázz magadra?

  1. A gyakori kézmosás elengedhetetlen! Válasszunk természetes összetevőjű szappant, ami nem szárít, inkább előkészíti a bőr hidratálását, regenerál és védi az érzékeny bőrt is.
  2. A gyakori kézmosáshoz megfelelő higiéniát az antiszeptikus hatásukról ismert növényi illóolajokat (pl. eukaliptusz-, teafaolajok) számottevő mennyiségben tartalmazó, bio minősített folyékony szappanok használata biztosítja. Ne használjunk idegen helyen szilárd, hagyományos olyan szappant, amivel előttünk valaki kezet mosott!
  3. A gyakori kézmosás a normál bőrt is érzékennyé teheti. Védjük bőrünket vitaminokat,  bőrápoló olajokat tartalmazó, természetes kozmetikumokkal.
  4. A fertőtlenítőszerek gyakori használata kiszárítja, sérülékennyé teszi a bőrt. Használjunk természetes bőrregeneráló kézkrémet.
  5. Kézmosást követően töröljük szárazra a bőrünket. Csakis saját kézi törölközőt, vagy papír törölközőt használjunk, ne érintkezzünk olyan textil törölközővel, amit előttünk használt valaki.
  6. A bőrünk az immunrendszerünk első védelmi vonala. Válasszunk természetesen regeneráló, tápláló, ápoló kozmetikumokat, melyek erősítik bőrünk saját ellenálló képességét!

A fenti fontos szabályokat figyelembe véve, íme egy ütős csapat, amit érdemes beszerezni!

BIOLA SOS CSOMAG

ALOE & HERBS FOLYÉKONY SZAPPAN 

Bőrbarát, regeneráló, gyógynövényes biokozmetikum, érzékeny bőrre is. Allantoin, fenyő és orvosi zsálya illóolajok a B6-vitamin támogatja a természetes bőrregenerációt. Körömvirág és a bíbor kasvirág kivonattal támogatja a bőr természetes védekezőképességét.

ALOE FOLYÉKONY SZAPPAN

Eukaliptusz illóolajjal, aloe géllel, makadám dió olajjal az érzékeny bőr hidratációját is támogatja, segít kialakítani a bőr harmonikus állapotát.

BIO ECHINACEA KÉZÁPOLÓ

Regenerációt támogató gyógynövények kivonatával, vitaminokkal és bőrtápláló olajokkal kényezteti a bőrt. Komplex bőrápoló, bíbor kasvirág-, körömvirág-, homoktövis-, valamint citromfű kivonatokkal.  A hidratált bőrállapotot a lenmag, zab kivonata támogatja.

BIO HÁRS KÉZ- ÉS TESTÁPOLÓ BALZSAM

Bőrregenerációt támogató növények kivonatával, bőrtápláló olajokkal ápol. A hosszantartó hidratált bőrállapotot a lenmag, hárs és a csicsóka kivonata segíti. A perilla, a sárgarépalé és a mandulatej hidrolizátuma a fiatalos bőrállapot helyreállítását segítik elő, szabadgyökfogó és antioxidáns hatóanyagokkal.

BIO CICKAFARKFŰ-REISHI BŐRREGENERÁLÓ GÉL 

Cickafarkfű, homoktövis, kurkuma gyógynövénykivonatokat, és a Lichtyam gyökérkivonatát valamint a Ganoderma lucidum gomba, a Spirulina alga kivonatát tartalmazó gél. Teafa- és muskotályzsálya illóolajával és E-, B5-, B3-, C-vitaminokkal készül.

Vigyázzatok magatokra és a bőrötökre!