">

Kiskertem a háztetők felett

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Cseppecske. Így hívják ezeket a szépségeket. Beninek, a fiamnak is nagyon tetszik, ő készítette a fotót róla. A férjem anyukájától kaptam anyák napjára. Több okból is jól esett, ugye nem kell magyaráznom. Most még a gangra néző ablakban lakik, hogy mindenki lássa, de ha kész lesz végre a terasz, felköltözik oda, mert ott sokkal több napsugár éri. Apropó, terasz, ilyen még nem volt, hogy májusban nem borul virágba. Nem vagyok rá büszke… Jé, most jöttem rá, hogy több okból sem hagyhatom virágtalanul a teraszomat. A név kötelez. Kertészék lánya, a Csingilingben pedig Rosetta, a kerti tündér hangja. Értiteeeeek! :)

Szóval meg kell csinálnom a teraszt. Már hetek óta agyalok, hogy mi történjen itt a negyedik emeleten a háztetők felett azzal a 8 négyzetméterrel, ami a lakás annyira egy eldugott zugából nyílik, hogy amikor vendég jön és megmutatom neki, el sem hiszi, hogy van egy pici erkélyünk is. Ugyan rálátok a háztetőkre, meg egyéb teraszokra, de közben valahogy a mi erkélyünk mégis kuckós, és bensőséges, hiába lehet hozzánk is bekukkantani. A párkányra növényeket fogok tenni, az nem kérdés, ezt már tudom, kaspót is gyűjtöttem sokfélét.

Most hogy az elmúlt héten már tombolt a nyár, arra gondoltam, hogy nem maradhat ilyen kopár állapotban, fel kell turbóznom. A bútor adott, Marokkóból hoztunk egyszer egy utazásról egy jópofa madárkalitkát, ami adhat némi karaktert az erkélynek, amit egyszínű, terrakottára festett fal szegélyez. Azon töprengtem még, hogy milyen párnát kéne szerezni, és hogy milyen növény éli túl azt, hogy én gondozom… Nem vagyok valami nagy kertész, szégyellem. Egy kivétel van a lakásban. A hálószobánkban tombol a harmincadik születésnapomra kapott orchidea, ez a növény legalább némileg tartja bennem a lelket, ha már a leander tavalyról nem telelt át.

Nagyon sok tervem van. Az biztos, hogy idén ültetek zöldfűszereket is. Még nem tudom, hogy lesz-e szőnyeg, kép a falon, hogy úgy rendezzem-e be, mintha egy szoba lenne a lakásban. Reggel remek lesz itt inni egy kávét, este meg gyertyafényes vacsikat rendezhetünk Bencével, ha már letettük a gyerekeket. Vagy könnyű salátázást csapunk Gabival és a lányokkal. Szerintem fabrikálok majd valami gyertyatartót, vagy mécsestartót. Inspirációnak meg nézek még képeket, hátha valami megihlet.


Képek: pinterest.com

Azt terveztem, csinálok néhány fotót a teraszunkról, de az elmúlt két borongósabb napon ez nem jött össze. Ti mit gondoltok? Ha ötletetek lenne, küldjétek! És nagyon hálás lennék azért, ha megírnátok, hogy milyen olyan növényt ültessek ki, ami nagy eséllyel túlél engem, a nyarat, a furcsa időjárást, a perzselő napsütést, és a hirtelen érkező jégesőt.

Puszi: Réka