">

Le a pattanásokkal!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Valószínűleg mindannyiunk életének leglidércesebb időszaka volt, amikor a szép sima gyerekkori bababőrünk után megjelentek a fránya pattanások. A tinédzserkor megannyi előnye mellett – már ha akkor nem is éreztük annak őket, azért kétségtelen, hogy vannak – ez tényleg egy olyan kellemetlen hátrány, amelynek gondolatára azóta is kiráz bennünket a hideg. A legtöbben szerencsére kinőjük ezt egy életre, de azért akadnak olyan problémás bőrű felnőttek is, akik évtizedeken át küzdenek ezekkel a kellemetlen vendégekkel.

Na meg hát aztán a mi csodaédes gyerekeink is fogják magukat, és csak felnőnek egyszer. És akkor jönnek a pattanások. Nekünk meg a fejtörés, hogy mit is kéne a kezükbe adni, hogy a hívatlan vendégek mielőbb visszahúzódjanak, és a helyzet szemmel láthatóan javuljon. Jó hír, hogy a természetes alapanyagokból készült, bőrbarát kozmetikumairól ismert Yamuna  újdonságai között erre a bőrproblémára is találunk megoldást, hiszen nemrégiben piacra került a StopAcne nevű termék, amely nem más, mint egy pattanásos, aknés bőrre kifejlesztett speciális gél, melynek természetes alapú aktív hatóanyagai segítenek csökkenteni, megszüntetni a már meglévő pattanásokat, és megelőzik az újak kialakulását. A könnyen felszívódó gél nyugtatja a bőrt, csökkenti a gyulladást és az irritációt. Nincs más teendő, mint a kezelendő területre kenni vékonyan, de lehet akár az egész arcra is, naponta kétszer. És persze használat előtt mindig meg kell tisztítani a bőr felületét. 

Na de nézzük csak, mik is azok a természetes hatóanyagok, amelyek a StopAcne-t alkotják. A legfőbb alkotórész a sophorolipid, amely természetes alapon, növényi alapanyagokból és mikroorganizmusok segítségével, biotechnológiai eljárással előállított aktív hatóanyag. Tudnunk kell, hogy a pattanások, az akne megjelenésének több okozója van. Egyrészt a különböző okokból (hormonális, genetikai, környezeti hatások, gyógyszerek okozta) túlzott faggyútermelés, melynek következtében a faggyú eltömi a bőr pórusait, mitesszerek és pattanások jelennek meg, begyulladnak. A másik tényező egy specifikus baktérium, a Propionibacterium Acnes elszaporodása a mirigyekben, ezek felelősek az akne kialakulásáért. A hatóanyag két különböző hatásmechanizmussal küzd a pattanások ellen. Egyrészt  korlátozza a bőr túlzott faggyútermelését, ezáltal csökkenti a bőr zsírosodását és megakadályozza, hogy a túl sok faggyú eltömje a pórusokat. Másrészt megelőzi az aknéban jelen lévő baktériumok elszaporodását, ezzel megelőzi a pattanások kialakulását és terjedését.

Egy érdekes hozzávaló, a Boswellia Serrata Gum, azaz az indai tömjénfa gyantájából tisztítással kinyert, természetes növényi hatóanyag. Gyulladáscsökkentő, nyugtató, irritációt csökkentő hatású. A bőrben vannak olyan enzimek ill. anyagok, amelyek a szövetekben gyulladást, károsodást okoznak. A hatóanyag ezeknek az enzimeknek a működését gátolja, ezáltal csökkenti a gyulladások kialakulását. Egy másik fontos “szereplő” , a Betain, azaz a cukornádból nyert természetes alapú összetevő. Védi a sejteket a környezeti stressz hatásaitól, kontrollálja a vízháztartást, erősíti a kötőszöveteket, hidratálja a bőrt. Az allantoin pedig segíti a hámképződést és a sebgyógyulást, valamint a sejtek regenerálódását. Csökkenti az irritációt, és enyhe gyulladáscsökkentő hatása is van.

Egyszóval, akinek problémás bőrű tinédzser-gyereke van, vagy éppen saját magának szeretné ezt a terméket, jól jegyezze meg a nevet: a StopAcne megoldás a problémára!