">

Ropogtass okosan!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,




Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni. Tapasztalt szülő egy idő után egészen biztosan nem indul el „krízistartalék” nélkül, hiszen a gyerekek hajlamosak a legváratlanabb időben megéhezni, és ellentmondást nem tűrő hangon valami finomságot követelni. De felnőttekkel is bőven előfordulhat, hogy túl hosszúra nyúlik a megbeszélés, vagy késik a közlekedési eszköz, esetleg már nem érdemes hazaszaladni két program között, viszont egy főétkezés már nem fér bele az időbe.

Minden ilyen esetben életmentő lehet, ha végiggondolva a napunkat, programunkat, van nálunk valami kis harapnivaló. Amelyet persze nem biztos, hogy éppen aznap fogunk megenni, így ez nem lehet könnyen romlandó, vagy nagyon maszatolós sem, de biztosan jó választás, ha valamilyen extrudált, ízesített gabonát viszünk magunkkal. Egyébként érdekes tény, hogy egy 2016-ban készült amerikai kutatás szerint minél „hangosabban” eszünk, azaz ropogtatunk valamit, annál hamarabb jóllakunk, kevesebbet eszünk, kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. A változatos ízesítésűextrudált gabonák tehát erre is tökéletes megoldást nyújtanak, bárhol könnyedén elővehetjük, kibonthatjuk a zacskót és csillapíthatjuk éhségünket, vagy akár megkínálhatunk vele bárkit a környezetünkben. Ha pedig befejeztük, de nem ettük meg az egészet, gondosan vissza is csomagolhatjuk a táskánkba.

Persze a könnyű kezelhetőség mellett sokkal nagyobb hangsúly van azon, hogy egészséges is legyen a nasi, erre tökéletes megoldás például a Biopont kínálatában felfedezett rizsgolyó, amelyet a már jól ismert spenótos íz mellett egy kedvenc párosítással, szilvás-fahéjas ízesítéssel is kipróbálhatunk. Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy a puffasztott rizs többnyire barna rizsből készül, hiszen a barna rizs rengeteg rostot, jó szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmaz. És mindamellett, hogy ízletes is, koleszterinbarát és gluténmentes is. A Biopont Szilvás-fahéjas és Spenótos rizsgolyója ropogós bio puffasztott rizsből készül, és nem csak a gluténérzékenyekek, hanem a vegán étkezést folytatók számára is alternatív csemege lehet.

És hát miért is ne lehetne a ropogtatást egy kis játékossággal is összekötni? Hiszen mindannnyiunkban él egy gyermek, él egy szuperhős, aki szívesen megmentené a világot. S míg ábrándozunk mindezekről és gondolatban titkos küldetést, igazi kihívást választunk magunknak, a legjobb, amit tehetünk, ha az ízletes, ropogós bio puffasztott kukorica nasst választjuk, akár natúr, akár sós, pizzás, vagy éppen epres, avagy az új mangó-banános ízesítésben. A jópofa, színes csomagolások pedig még egy játékot is rejtenek magukban: a QR-kód segítségével letölthetőek és körbevághatóak a különböző termékeket képviselő szuperhősök. Ez utóbbi nyilván a legifjabb fogyasztókat tölti majd el jókedvvel, de hát az is egyértelmű, hogy az iskolás uzsonnatáskában van csak igazán helye ezeknek a ropogtatnivalóknak, amelyek gyorsan kölcsönöznek energiát fogyasztójuknak, felvértezve őket az iskolai kihívásokra. A sós ízeken férfi-, az édes változatokon pedig női szuperhősök csábítják rágcsálásra a fogyasztókat.

Ropogtatni tehát jó, de nem mindegy, hogy mit. Válasszunk és ropogtassunk hát egészségesen és okosan!