">

Tavaszi tisztítás étkezéssel

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Itt a tavasz és a méregtelenítés ideje. Írtam már róla nektek, tudjátok, arról a kicsit komolynak és embert próbálónak tűnő sós vizes módszerről. Most a tisztításnak egy enyhébb módját osztom meg veletek. Én is csinálom, és képzeljétek ezen a tavaszon most három év után valóban kipucolhatom magamból a méreganyagokat és az egyéb szükségtelen lerakódásokat. Utaltam már rá korábban, hogy amikor az ember terhes és szoptat, akkor nem szabad méregteleníteni, mert amik felszabadulnak a szervezetünkből ilyenkor, azok átkerülhetnek a babába, így erről le kell mondani. Annát elég hosszan szoptattam, néhány hete hagytuk abba, így eljött az idő arra, hogy én is nekilássak egy jó kis tisztítókúrának. Nálam az étkezéssel megoldott méregtelenítés mellett egy kozmetikai kezelés útján megvalósuló méregtelenítés is zajlik most. Erről is majd írok nektek, mert nagyon érdekes, ahogy egy különleges nyomásterápiával szabadítják fel a szervezetemben a mérgeket, amelyek így a nyirokrendszerbe bekerülve tudnak kiürülni belőlem. Na de nem szaladok ennyire előre. Ma egy háromnapos tisztítókúrát írok le nektek, későbbre tartogatom a testkezeléssel kapcsolatos tapasztalataim megosztását.

Nekem a tisztítókúrák egy részével az a bajom, hogy munka mellett nehéz betartani őket. Mert ha nem eszel semmit, csak iszol, akkor bizony nem forog úgy az agyad. Akármilyen tisztításról legyen szó, az elején még nincs is annyi energiád, igazából az első 3-4 nap megtörténik velünk, hogy mérgek szabadulnak fel belőlünk, ami gyakran okoz olyan testi tüneteket, mint a szédülés, a hányinger, vagy a fejfájás. Nem mondom, hogy aki ezt a háromnapos tisztítást betartja, azzal nem fog ez előfordulni, mert persze lehetséges, hogy jár némi testi kellemetlenséggel az elején, de az biztos, hogy nem fog étlen kóvályogni a nagy tisztításban. De tudnotok kell, hogy kicsi rosszullét a tisztítás velejárója, ez természetes, ne ijedjetek meg tőle!

Három napig kizárólag párolt zöldség és rizs lesz az ételünk. Ez beindítja majd a salaktalanítást. Természetesen ne használjunk túl sok fűszert, és minimális zsiradékkal készítsük el, ne sózzuk túl. Válasszuk azokat a zöldségeket, amelyeket jobban szeretünk,  és amelyeket ebben az évszakban is jó minőségben, jó áron meg tudunk vásárolni. 50 dkg zöldség és 1-2 zacskónyi rizs, amelyet el kellene osztani 4-5 étkezésre. Fontos, hogy semmilyen nyers táplálékot ne vegyünk magunkhoz. Azokat sokkal nehezebb megemészteni. Ivólé szóba sem jöhet, hiszen, ha mondjuk facsarnánk répalevet, akkor az is nyers zöldségnek számítana. Kávé természetesen tiltólistás, a teafüvekből készült tea, vagy egyéb gyógytea az rendben van. És sok-sok víz. Mindig sok-sok víz, de ilyenkor fokozottan ügyeljünk a mennyiségre. Három liter szerintem már elég lehet. Azt fogjátok tapasztalni, hogy a bélrendszeretek megkönnyebbül. Nem az emésztés, hanem a tisztítás veszi majd el az energiátokat.

Ezután a három nap után következik még egy kis felépítés.  Van ugyanis még két olyan nap, amikor jobban kell figyelnetek. Ilyenkor már ehettek húst, de kizárólag párolt vagy főtt formában.

Ha megcsináltátok ezt az 5 napot, akkor képzeljétek el, hogy újra gyönyörű tisztaság van bennetek. Mint amikor egy szőnyeg összes bolyhát gondosan letisztítják. Úgyhogy bár a hatodik naptól  újra visszatérhettek a rendes étkezéshez, én azt mondom nektek, hogy ahogy egy szépen tisztított szőnyegre sem lépünk sáros bakanccsal, úgy ti is igyekezzetek olyan ételeket venni magatokhoz, olyan párosításban, hogy továbbra is tisztaság legyen bennetek.

Jó méregtelenítést kívánok! Most együtt csináljuk, úgyhogy írjatok, ha elakadnátok és még kérdésetek lenne!

Puszi: Gabi