">

Tekerjünk a zöldbe!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Ha itt a tavasz, sokaknál előkerül a bringa. Itt az idő átnézni, leporolni, kifényesíteni, ellenőrizni a kerekeket. Ha kinőtte a gyerek, eladni a régit és beszerezni egy újat. A biciklizés egy remek sport, alkalmat ad a mozgáson kívül ismereteink növelésére, együtt töltött családi időre, társasági életre is. Nosza, pattanjunk hát nyeregbe mielőbb!

Már csak azért is, mert szuper jó hír érkezett hozzánk nemrég. Kerékpáros túrasorozatot hirdet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A Tekerj a Zöldbe! családbarát túrák célja a kerékpározás népszerűsítése és – a már ismert útvonalak mellett – az alternatív bringautak megismertetése. A MAKETUSZ túraszervezők jelentkezését is várja a www.tekerjazoldbe.hu oldalon. 

A Tekerj a Zöldbe! célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól, és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon. “A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozattal szeretnénk elérni, hogy a felkapott kerékpáros turisztikai desztinációkon túl, további, alternatív útvonalakat is megismerjenek az érdeklődők” – mondják a szervezők. A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.


 
A MAKETUSZ a kerékpáros túrasorozat keretei között az idei szezonban 200 családbarát kerékpártúra megszervezésére keres túraszervezőket országszerte. A részleteket az érdeklődők  a https://tekerjazoldbe.hu/jelentkezesi-felhivas/ oldalon ismerhetik meg.

A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, helyi szervezetek bevonásával, az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.