Spenótos-baconos pappardelle

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , ,




Ismerős az az érzés, amikor a gyerek egész nap semmi mást sem hajlandó megenni, csak édességet? A sokadik keksz, nasi, túrórudi, miegymás után pedig már látjuk, amint a szervezetéből kiürül minden vitamin, és valami táplálóval azért meg kellene kínálni. Nos, a tészták ugyan nem a legegészségesebb fogások, persze használhatunk teljes kiőrlésű lisztből készült durumtésztát is, de ha valami zöldet csempészünk mellé, akkor észrevétlenül egy kis vitamin, rost és ásványi anyag is kerül a tányérra. Szerintünk az alábbi fogás mindenkit elvarázsol, kortól függetlenül, persze nekünk könnyű, mi spenótimádók vagyunk.

Persze a spenótra sokan úgy gondolnak csak, mint az undok főzelékre, pedig ez a klorofillban, folsavban és káliumban gazdag vitaminbomba sokkal többet tud ennél. Ma már szerencsére nem csupán a pépesített változatát találjuk meg a hűtőpultokban, hanem leveles, kockákba fagyasztott formáját is, úgyhogy ha éppen nincs is friss spenót a közelben, ezt az ételt bármikor könnyedén elkészíthetjük. A húsimádók kedvéért egy kis baconnel ízesítjük, de ezt akár ki is lehet váltani, és egy ízesebb sajtot belemorzsolva is meg lehet bolondítani a spenótos tésztát.

Hozzávalók:

  • 500 g pappardelle (lehetőleg durumtészta)
  • 300 g leveles spenót (friss vagy mélyhűtött)
  • 100 g bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A bacont egy serpenyőben lepirítjuk, majd hozzákeverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és belereszelünk egy pici fokhagymát is. Megpároljuk. Közben a tésztát lobogó forró sós vízben kifőzzük, majd egy kevés főzővízzel együtt a spenótos raguhoz adagoljuk. Összekeverjük. Reszelt parmezánt adhatunk hozzá, vagy a színhatás kedvéért friss paradicsomot. Imádni fogja  a család, próbáljátok ki ti is mielőbb! 

Jó étvágyat!