Fel

Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig....

Számos szerethető dolog van a nyárban – minden bizonnyal az egyik legélvezetesebb, hogy kitörhetünk a konyha keretei közül és a teraszon vagy...

Túl a karácsonyon, mikor még el sem fogytak a szaloncukrok, még mindig sütihegyeken rágjuk át magunkat, ha ki akarunk jutni a lakásból, egyszer...

Karácsony és diéta. Ez minden bizonnyal egy olyan párosítás, amellyel kapcsolatban a legtöbben hangosan felnevetnek. Ugyan már! Családi ebédek,...

A körte egy igazán finom, jellegzetes, édes ízű gyümölcs, amely számos jó tulajdonsága ellenére sem népszerű annyira, mint az alma. Az őszi-téli...

A laskagomba is igazi superfood, mégis sokkal kevésbé ismerjük jótékony hatásait, felhasználási lehetőségeit, mint a csiperkének. Talán ez...

Az ősz egyik szupersztárja, a csodás lila gyümölcs, amelyet talán nem is fogyasztunk eleget. Pedig érdemes lenne! Ráadásul elrugaszkodhatunk a...

Új videókkal és receptekkel folytatódik a Szeretettől Édes Főzősuli, a Civilút Alapítvány cukorbetegeket és inzulinrezisztenciában szenvedőket...

Grillpartit szervezel a barátaidnak a kertbe vagy a teraszra? Egy minőségi grillsütőn gyorsan készíthetsz egészséges és ízletes fogásokat,...

Káposztás tészta, kelkáposzta-főzelék, székelykáposzta, rakott kel. Mi a közös bennük? A fantasztikus káposzta, a magyar konyha népszerű...

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési...

A spárga igazi tavaszi zöldség! Tele van rostokkal, vitaminokkal, kalória alig van benne – és könnyű elkészíteni. Fogyókúrához, méregtelenítéshez...

„Rólam mindenki azt hiszi, hogy  állandóan óriásiakat kajálok, és tolom be a jobbnál jobb, kalóriabomba ételeket. Amúgy igen, tényleg...

Aki szereti a leveles zöldségeket, lehet, hogy az utóbbi időben már felfigyelt egy újdonságra. A leveles kel – figyelem, nem összetévesztendő...

Tréfálkozik velünk az időjárás. Igazából nehéz kiigazodni benne, hogy most éppen milyen idő lesz, olyan hirtelen csap le néha egy-egy nyári...

Piskótát sütni mindenki tud. Állítólag. Mondják azok, akiknek még sosem sikerült betonkeményre sütniük a tésztájukat. Pedig tényleg nem...

Nálatok mi a helyzet a változatos táplálkozással? Van élet a sültkrumplin túl? Kibővül a választék még a halrudacskával, virslivel, dinófalatkákkal?...

Olyan, mint egy minikáposzta. Hasonló zöldség már az ókori Rómában is került az asztalokra, majd a németalföldi országokban termesztették,...