">

Így készülj a grillpartira!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,




Grillpartit szervezel a barátaidnak a kertbe vagy a teraszra? Egy minőségi grillsütőn gyorsan készíthetsz egészséges és ízletes fogásokat, a kényelmes kerti bútorokon élmény az estébe nyúló beszélgetés, a lámpások és dekorációk pedig felteszik az i-re a pontot. Diana Oana (@cantboilanegg) gasztroblogger ízletes és egyszerűen elkészíthető menüsort készített
a Bonami felkérésére grillezett keszeggel, és mesésen tálalt sült cukkinis kecskesajt salátával. Természetesen egy pohár frissítő limonádé sem hiányozhat a kerti parti menüsorából, egy csodaszép palackból kitöltve.

Grillezett keszeg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kizsigerelt tengeri keszeg
  • 1 felszeletelt bio citrom
  • néhány ág friss rozmaring
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Mosd meg alaposan a keszeget, és távolítsd el az uszonyait. Nem szükséges eltávolítani
    a pikkelyeket.
  2. Tegyél két vagy három szelet citromot és egy szál friss rozmaringot a halak belsejébe.
  3. Kend be a keszeg mindkét oldalát kevés olívaolajjal.
  4. Tedd a halakat a forró grillre, és süsd 5-6 percig mindkét oldalukat. 
  5. Locsold meg egy kevés citromlével a keszegeket, és tálald őket cukkinisalátával.

Cukkinis kecskesajt saláta

Hozzávalók:

  • 150 g bébispenót
  • 2-3 cukkini
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • fenyőmag
  • kecskesajt vagy feta sajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Mosd meg és szárítsd meg a babaspenót leveleit.
  2. A cukkinit vágd fel 4-5 mm-es szeletekre.
  3. Keverj el 2-3 evőkanál olívaolajat egy gerezd zúzott fokhagymával, és kend be vele a cukkiniszeleteket.
  4. Sóval és frissen őrölt borssal szórd meg a cukkiniket, a grillsütőn oldalanként 2-3 percig süsd őket.
  5. Tedd egy tálba a bébispenót leveleket, majd add hozzá a felszeletelt cukkinit.
  6. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, adj hozzá néhány fenyőhajtást és kecskesajtot vagy fetát (ízlés szerint).
  7. Tálald a tengeri keszeggel.

Limonádé mentával és eperrel

Hozzávalók:

  • 1 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz
  • mentalevél
  • eper
  • édesítő
  • 2 bio citrom

Elkészítés:

  1. Szeleteld fel az epret, és tedd bele egy kancsóba.
  2. Aprítsd fel a mentaleveleket, és tedd az eperre.
  3. Vágj le egy citromból két vagy három szeletet, és tedd bele őket a kancsóba.
  4. Vágd félbe a citromokat, és facsard ki a levüket citrusfacsaróval. Öntsd a citromlevet
    az eperre és a mentára.
  5. Töltsd fel ásványvízzel a kancsót.
  6. A limonádét önmagában vagy mézzel/édesítővel édesítve tálald.
  7. Még szebb lesz az összhatás, ha egy szem epret teszel a poharak peremére.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!