">

Kímélő szilveszter

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,




Túl a karácsonyon, mikor még el sem fogytak a szaloncukrok, még mindig sütihegyeken rágjuk át magunkat, ha ki akarunk jutni a lakásból, egyszer csak megint itt kopogtat egy ünnep. Vége az évnek, lehet ünnepelni, örülni, bulizni, falatozni. Ha te is azok közé tartozol, aki igazából szeretné megúszni az egész decembert felszedett kilócskák nélkül, akkor neked is figyelmedbe ajánljuk, hogy igazából nem kell okvetlenül ész nélkül enni. Csak azért, mert karácsony volt, szilveszter lesz. És azt a tévhitet is elveszíthetjük, hogy ami egészséges, az biztosan rossz is, számtalan finom alapanyag, és a belőle készült alkotások sora az élő bizonyíték minderre.

Diétás receptért nem kellett messzire menni, Tomán Szabina a Toman Diet oldalán szedte csokorba kedvenc diétás receptjeit.

Íme egy remek tipp szilveszterre!

Szilveszteri ráksaláta pikáns lencsével

Hozzávalók (4 személyre)

  • 240 g lencse
  • babérlevél
  • füstölt paprika
  • 80 g (kb. 20 szem olívabogyó)
  • 200 g lilahagyma
  • 100 g előfőzött koktélrák
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • frissen reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A lencsét a füstölt paprikával és a babérlevéllel, bő, sós vízben feltesszük főni. Amíg a lencse fő, az olívabogyót, a fokhagymát és a lilahagymát finomra aprítjuk. A felengedtetett, előfőzött koktélrákról leitatunk minden nedvességet és a felaprított fokhagyma társaságában gyorsan átpirítjuk a felhevített olívaolajon. A puhára főtt lencsét leszűrjük és elkeverjük a lilahagymával, az olívabogyóval és a koktélrákkal. Petrezselyemmel és frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük és meglocsoljuk a citromlével.

Mindössze félóra kell az elkészítéséhez és egy csodás, egészséges ünnepi fogás varázsolható az asztalra. Jó étvágyat hozzá!

További recepteket találhattok Tomán Szabina nemrég megjelent „Siker a mosoly mögött” című életmódkönyvében is.