">

Lefogytam… és akkor hogyan tovább?
Diétázni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Igazából, ha valaki hajlandó életmódot váltani, viszonylag gyorsan pöröghetnek le a kilók, persze mindez függ attól is, hogy ki milyen régóta cipeli azt a bizonyos súlytöbbletet. Az elhízástól már csak azért is szabadulni kell, mert nem csupán esztétikai kérdés, hanem a szív- és érrendszeri és anyagcsere betegségek egyik fő kockázati tényezője.

Ha sikerül is csökkenteni testsúlyunkat, még annál is nehezebb megtartani. Sokaknak nem is sikerül. Nemrég olvastunk egy tudományos cikket Dr. med Jákob Molnár tollából, mely azt írja: „29 tanulmány meta-analízise azt mutatta, hogy 5 év elteltével átlagosan legalább a leadott súly 80 %-át ismét visszahízzák. Tudományosan bizonyított, hogy a kontrollált fogyás szakmai tanácsadással, hosszú távú utánkövetéssel jobb eredményekhez vezet.”

A Toman Diet tanácsadói éppen ezért tudnak nagyon sokan segíteni abban, hogy hosszú távon, megalapozottan legyen sikeres a fogyás, ezért dokumentáljuk a folyamatot. Az utánkövetés során felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fizikai változást az izmok és a csontok tömegének csökkenése is kíséri, ezért különösen figyelni kell arra, hogy az izomzatunkat megőrizzük, vitaminok, étrendkiegészítők és persze megfelelő mozgás segítségével. Ha az izomtömeg kritikusan lecsökken, megváltozhat az anyagcsere annyira, hogy ismét a zsír kezd növekedni, nem utolsósorban pedig fáradtabbnak, gyengébbnek is érezheti magát a diétázó.

„Sokan azt gondolják, hogy egyszerűbb csak úgy levenni egy bolt polcáról a fehérjét, vagy megrendelni egy webshopból” – mondja Tomán Szabina. –„Bár tény, hogy vannak már előre kigondolt csomagok (5 napos és 21 napos életmódváltást segítő dobozos termékek), melyeket tényleg úgy kezdhetünk fogyasztani, hogy senkivel nem kell ehhez találkozni, de amikor nagyobb súlyfeleslegtől szeretne valaki megszabadulni, akkor már bizony elkél a segítség. A mi tapasztalatunk az, hogy ha tényleg hatékonyak akarunk lenni valamiben, bármiben az életben, akkor három fontos dologra mindenképpen szükség van.”

  1. Tudnunk kell, hogy honnan indulunk.
  2. Meg kell határozni, hogy mi a célunk, hova tartunk,
  3. Kell valaki, aki segít, ha holtpont van, ha elakadnánk, aki a támaszunk lesz, akire számíthatunk.

A rendszeres mérések persze otthon is megtörténhetnek, de sokkal biztosabb, ha az utánkövetésen a tanácsadók mérik le a testsúlyt, a zsigeri zsír értékét, valamint a testzsír és az izom százalékos értékeit, ugyanúgy, mint a diéta elején. Ilyenkor mód nyílik átbeszélni az addigi tapasztalatokat, értékelni a helyzetet és beállítani a következő szakaszt. A Toman Diet okleveles konzulensei egészséges receptekkel, életmódtippekkel, mozgás vagy éppen kozmetikai kezelés javaslatokkal is tudják támogatni a diétázót, hogy az eredmény minél tartósabb legyen. Mindezt természetesen személyre szabottan teszik, hiszen a gyakorlatban már mindenféle fogyást akadályozó problémával találkoztak, tudják, hogy kell átlendíteni a diétázót a holtponton, mi a teendő, ha megállt a fogyás és stagnál a súlyunk éppen. A profi hozzáállás, a szakértő válaszok és a pozitív kisugárzás különleges kapcsolatot épít így ki diétázó és tanácsadója között. Minden leadott kilónak közösen örülnek, és együtt tűzik ki a következő célokat is.