">

Életstílus Szabina módra
Írtunk már nektek erről a diétáról, amellyel éhezés nélkül, könnyedén lehet megszabadulni még a legmakacsabb kilócskáktól is, és egyúttal egy igazi életmódváltást is meg lehet valósítani a program segítségével. A nyaralásból hazatérve Réka is belevágott a kalandba, hogy a most készülő albumának fotózására topformába hozza magát, úgyhogy még fogunk mesélni néhány nagy titokról, most viszont a Toman életmódprogram megalkotóját, Tomán Szabinát szeretnénk bemutatni nektek.

Szabina ötödik éve segíti a fogyni vágyókat abban, hogy gyorsan, de egészségesen érjék el álomsúlyukat, amit egy fenntartható életmóddal képesek megőrizni is. Több százan köszönhetnek neki megújult külsőt. A kezdetekről, saját motivációjáról, a fejlesztésről és beszélgettünk vele.


Toman_Szabina_201603_02w

Semmilyen más szakma nem ennyire centibe vágó, mint a modellkedés. Én 15 éves korom óta mindenféle diétát kipróbáltam. Az éhezést, az elvonást, az egyoldalút. Mindig azt kaptam külföldön is, itthon is, az összes bookertől, hogy „Kislányom, amit nem eszel meg, az nem hizlal.” Ez mondjuk még egy 17-18 éves lánynál még működhet is, de egy 35 éves gyerekes, felnőtt nőnél nem megoldás. Más a fontossági sorrend. Én átéltem azt, amit a vendégeim. Évekig csináltam a drasztikus elvonással járó fogyókúrákat, amiket tudtam, hogy gyerek és munka mellett nem lesznek kivitelezhetők. Nem javaslom senkinek, még a topmodelleknek sem ezeket, mert megvan az út arra, hogy egészségesen és tudatosan fogyjon le az ember.

A Toman Diet néhány hónapja kapható, de a történeted sokkal előbb kezdődött, ugye?

Igen. Öt évvel ezelőtt Amirával, a kislányommal még otthon voltam. Elkezdtem fogyókúrázni, mert nem éreztem jól magam a bőrömben. Rátaláltam egy szlovák termékre és a fehérjediétára, ami annyira hatásos volt, hogy nagyon gyorsan látványos eredményt hozott. Miközben átváltoztam, egészséges és végig jókedélyű maradtam. Az ismerőseim, barátnőim rögtön elkezdtek kérdezősködni. Mivel én még kijártam akkor Szlovákiába, elkezdtem behozni nekik a terméket. Olyan gyorsan keltette fel a diéta egy széles réteg érdeklődését, hogy egyik napról a másikra kizárólagos forgalmazójuk lettem. Az elmúlt évek alatt rengeteget tanultam, tapasztaltam, ezért úgy döntöttem, kifejlesztem a saját termékeimet.

A Toman Diet miben más, mint a korábbi általad képviselt termékcsalád volt?

Próbáltam arra figyelni, ami a visszajelzések alapján problémát jelentett a vendégeinknek. Például kevesebb volt benne a vitamin, nem volt annyira laktató, vagy a választék volt egy kicsit szerényebb. Diétázol. Az első szakaszban majdnem csak ezt eheted, kiegészítve bizonyos zöldségekkel, hússal, hallal. Kell az embernek a változatosság. Főleg amikor megvonjuk a cukrot. Az fog hiányozni először. Amikor a cukor hiánya megjelenik, fontos, hogy édeshez nyúljon a vendég, de ne unja meg azzal, hogy mindig ugyanazt az ízt fogyasztja. Ezekre figyeltem oda, amikor fejlesztettem a saját termékeimet.

TD_csoport_201603_02

Franciaországban van egy gyár, ahol készülnek a Toman termékek. Az ember fejében ez nagyon misztikus. Sőt, láttunk rólad fotókat, ahogy ott állsz fehér köpenyben, sapkával a fejeden. Hogy képzeljük el a fejlesztést?

Ezt úgy kell elképzelni, hogy először is ízvariációkra teszek javaslatot. Vegyük példának a gulyáslevest, most épp ezt fejlesztjük. Kiküldöm a receptet, hogy lássák, mi egy gulyásleves alapja, összetétele, és hogyan készül el. Ezek alapján a fejlesztők  elkezdenek  olyan alapleveleket készíteni, amiben jól oldódnak a fehérjék, illetve nem csapódnak ki. Ezután kimegyek, kóstolok, tesztelek. A gyárban, ha még kell valamit változtatni, akkor megtehetjük. Ezt én kontrollálom. Nem szeretném, ha a magyarok azt mondanák, ez nem is gulyásleves, hanem halászlé ízű.

Egy napig ülök egy laboratóriumban, ahol főzünk, keverünk, kavarunk. Úgy néz ki, mintha valamilyen új tudományos dolgot most fedeznénk fel. Pedig nem. Csak egy levest csinálunk. Viszont azt nagy műgonddal tesszük. Amikor véglegesítettük az ízt és az összetevőket, a termék egy francia laboratóriumba megy bevizsgálásra. Megkapjuk rá az engedélyt, és elkezdődhet a gyártás. Jön a próbanyomás, a próbacsomagolás a Toman-fólia segítségével, mely kizárólag itthon készül. Végül megérkezik az áru szépen befóliázva, tasakokban, itthon csomagoljuk és áruljuk.

Az egész folyamatból mit szeretsz a legjobban?

Az emberi részét, a vendégekkel való törődést. Még mindig. Hiába a fejlesztés, az utazás, az üzleti ebéd, a vacsora, még mindig ezt szeretem a legjobban. Az ad a legtöbbet, amikor személyesen adhatom át vendégeimnek a saját tapasztalatomat, vagy mesélhetek nekik másokéról. Ha egy kicsit változtatok az életvitelén. Persze nem mindenkinél működik. Van olyan, aki hitetlen – és mivel én nem tukmálom a termékeimet – elengedem a kezét. Aki ide bejön, az már tudja, hogy mire vállalkozik, mit akar. Az elmúlt egy-két évben nem is volt olyan vendég, aki úgy ment volna el az első konzultáció után, hogy ebbe nem vág bele.

Toman Szabina 2

Mi a legnagyobb kihívás a vendégeidnek? Mitől fog működni a Toman fehérjediéta?

A fogyókúra alatt önmagától bekapcsolódik rajtuk egy motiváló gomb. Olyan pozitív élményen mennek keresztül az első 14 napban, amit bármilyen diétát is próbáltak korábban, nem éreztek soha. Jobban érzik magukat, drasztikusan fogynak, méghozzá kizárólag zsírból. Közben ehetnek, és bármilyen fizikai vagy szellemi tevékenységet ugyanúgy folytathatnak. Nincs az, hogy kaparják a falat, mert éhesek, vagy rosszul vannak. Azt gondolom, hogy ezt a képzeletbeli gombot az első szakasz hetedik napján magukon nyomják meg a vendégek.

Az énképük egyébként a legnagyobb probléma. Én nem modelleket faragok. Az egészséges testtömeg indexet és súlyt szeretném elérni velük, amit a nemüknek, koruknak megfelelően számolunk ki. Nagyon fontos, hogy az egészséges és a megtartható fogyás mellett döntsön a vendég, és ne az abszurd leánykori méretre, vagy a tinédzserkori álomképére akarjon visszafogyni. Ez az énkép, ami problémás. Nem várható el egy 130 kilós embertől, hogy 60 kiló legyen. Mindannyiunkban tudatosítani kell, hogy vannak határok.

A média torzítja a nők önképét mindkét irányba. A mai napig a vendégeim 90%-a vékony akar lenni. Amikor megkérdezem, mi az álomsúly, amit el szeretne érni, mindig alámennek még annak is, ami amúgy nekik még egészséges és jól áll. A vágyott alkat még mindig a vékony. Javít a helyzeten valamit, hogy mostanában már beszélnek arról, hogy ha van rajtad egy-két kiló, az teljesen rendben van.

Vannak férfi vendégeitek?

Igen, és nagyon szeretek velük dolgozni, mert nagyon kitartóak és nagyon hatékony náluk a fogyókúra. A férfiak már akár 2-3 hét alatt olyan eredményeket tudnak produkálni, amiért a nők hosszan küzdenek. Ezt a tesztoszteron hormonnak köszönhetik.

Minden férfi, aki velünk fogyott, meg van elégedve a fizikumával. Ők nagyon jól tudják tartani a súlyukat. Jöjjenek bátran! Ne a pocak miatt, hanem az egészség miatt. A férfiaknál a túlsúly azonnal zsigeri zsír lesz, ami a szív, tüdő, máj terhelésével jár, vagy  magas vérnyomást okoz. Ezért is kapnak hamarabb szívinfarktust, mint a nők.

Gyerekek csinálhatják a programot?

Európában állítjuk elő a terméket, és Európában szabály, hogy 18 év alatt ezeket nem tesztelhetjük. Ugyanez vonatkozik terhes és szoptató anyákra is.

Ettől függetlenül vannak gyerekvendégeink, de nekik nem a fehérjediétát kínáljuk a termékekkel, hanem táplálkozási tanácsokat adunk. Amikor látjuk, hogy ügyesen fogynak, akkor megsegíthetjük őket néhány termékkel, snackek közül választhatnak már, de mindenképpen kizárólag tanácsadó folyamatos felügyelete mellett vállaljuk őket.

Te fogyasztod ezeket a termékeket?

Igen. Nem nagyon eszem édességet. Ha édességhiányom van, akkor Toman snacket eszem. Tudom, mi van benne, bízom benne.

Nekem is van egy képem magamról. Nem leszek soha újra 56 kg a 180-as magasságomhoz, de azért 60-62 kg szeretek lenni. Nekem ez jól esik, a koromhoz, magasságomhoz ez tökéletes.

toman szabina

Miben változott az életstílusod az elmúlt öt évben?

Mindenben. 180 fokos fordulatot vett az életem. Öt évvel ezelőtt egy négyéves kislány anyukája voltam, akit oviba vittem, néha még modellkedtem, otthon voltam, egy nyugodt környezetben éltem. Ahhoz képest most a nagylányom mellett egy cég élén is állok és húzom magam után. Ez eddig jól ment és jól is fog menni. De megváltozott az életvitelem.

Az természetesen továbbra is az első, hogy gyereket nevelek. A második pedig, hogy a cégem megalapításával segítem az embereket. A cégem rohamos növekedésének köszönhetően  olyan emberekre van szükségem, akik motiváltak. Remélem, hogy akár még 10 év múlva is mellettem lesznek. Mert így működik jól egy cég. Én vagyok az ötletadó, rengeteget dolgozom, de kell a csapat. Nélkülük nem megy.

Van olyan terület, amit meg kellett tanulnod és nem jött készségszinten?

Számok és jelentések. Negyedévenként fontos, hogy ránézzünk, hol tartunk, mennyit fejlődtünk. Rengeteg ötlet van a fejemben, újabb és újabb lehetőségek felé szeretnék nyitni. Egész nap kiveszem a részem a konzultációkból is, és a vendégek nekem továbbra is fontosak. Ez azzal jár, hogy este, amikor 10 óra felé már minden csendes, Amira alszik, akkor veszem elő a táblázatokat. Fáradt vagyok már addigra minden értelemben. Ez a legnehezebb. Rávenni magam és elmélyedni benne, mert tökéletes eredményt szeretnék akkor is, ha már éjszaka van.

Toman Szabina_

Hogy van meg az életedben az egyensúly?

Nagyon sok mindent csinálok, de egyelőre nem sportolok eleget, nincs időm olvasni, moziba járni, csak úgy lenni.

Két központot építünk, jönnek az újabb termékek, most lettünk kisvállalkozásból középvállalkozás. Rohamosan növekedünk, ez sokszor kaotikus. Nem tagadom, mindig kell valahol tüzet oltani. Nekem kell helytállni, bár vannak segítségeim. De én vagyok az, aki rábólint a végső megoldásra.

Egyelőre magamat raktam háttérbe. Amihez ragaszkodom, és amiből nem engedek, az a kislányom ideje. Négy órától nyolc óráig, amíg Amirával aktívan lehetünk, nem fogadok telefont, nem dolgozom egyáltalán. Tudatosan félrerakok ilyenkor minden mást. Azt kell, hogy érezze, hogy ebben az időszakban ő számomra a legfontosabb.

A táplálkozásra mindig figyelek. Szeretném ezt benne is tudatosítani, hogy mi a rossz és mi a jó. Nem szeretem, amikor egy cuki mesefigurát tesznek a legegészségtelenebb, gyerekeknek szánt élelmiszerekre. Ezeket nem vesszük meg. Megvesszük inkább mesekönyvben, enni pedig olyan dolgokat eszünk, amik finomak és egészségesek. Neki nincs súlyfeleslege, sőt. Most épp rohamosan nyúlik. A tudatosságra nevelem őt is.

2016 minek az éve a Toman Lifestyle életében?

A tavalyi a tervezés éve volt. Most a megvalósítás éve jön.