">

Egy diéta története

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Azt hiszem ma fejeződött be a diétám. Éppen azon a reggelen, amikor annyit mutat a mérleg, amit már le sem merek írni. Hát nem vicces? Egy nő érezze magát szarul akkor is, ha sokat mutat a mérleg és akkor is, ha keveset. És ezt mi nők tesszük egymással. Bizony. A helyzet az, hogy valóban nem volt nagy szükségem egy kemény fogyókúrára, hiszen a 164 centiméteres magasságomhoz 53, 7 kilogramm voltam akkor, amikor úgy éreztem, hogy már nem szeretem a tükörben, amit látok. Nem volt nagy baj, hiszen jövőre negyven (Jézusom, leírtam.) leszek. Szültem két gyereket, bla bla bla. Szóval, ha nem a színpadon vagy kamerák előtt élném az életem jelentős részét, akkor tök rendben lenne minden. De a helyzet az, hogy alkatomnál fogva még mindig huszonéves szerepeket játszom az összes előadásban. A gyerekkoncerteken is rosszul fest az ugrabugra tündérlány, ha előbukkan a jelmez alól a néni. És nem tudom, hogy más hogy van vele, de én nem tudok behúzott hassal énekelni. Így aztán eldöntöttem, hogy nem várom meg, amíg a plusz három és fél kilóból öt vagy tíz lesz.

reka-dieta

És jól tettem. Na, de amit kaptam érte! Először is. Három és fél kilót ledobni az ugye semmi. Nyilván az. Ha nem eszem vacsorát és reggel jól sikerül az anyagcsere program záróakkordja, már meg is van. Ja, vagy mégsem? (Elárulom, nem elegendő.) Meg ugye minek akar az fogyni, aki nem is volt kövér. (Bizonyára meg kellett volna várnom, amíg hetven kilós leszek. Akkor biztosan szimpatikusabb lettem volna. És hát hetvenből lefogyni húszat és úgy elérni az áhított ötvenet, sokkal menőbb, mint ötvenháromegészhétből és háromegészhéttel megküzdve.) Szerencsére bizonyos helyzetekben nagyon meg tudom makacsolni magam és konokul kitartok az elhatározásom mellett. Ha másra nem lett volna jó ez a diéta, akkor is örülök, hogy belevágtam, mert magam számára is meglepő elszántságról tettem tanúbizonyságot. Ami elég jót tett a megtépázott önértékelésemnek.

Elszántság. Ez kulcsszó egy ilyen program teljesítéséhez. Ugyanis te döntöd el az is, hogy belevágsz, azt is hogy csinálod, azt is, ha feladod. Egy diétához leginkább te kellesz. De, nagy segítség, ha van melletted egy csapat, aki irányt mutat, és tovább lökdös, ha megtorpannál. Én Tomán Szabinától és teamjétől mindezt megkaptam az elmúlt közel három hónapban. Először is. Nem röhögtek körbe, hogy mit keresek én a Toman Diet központjában a piti kis háromegészhét kilómmal. Másodszor pedig nem ijedtek meg attól sem, hogy gluténmentes étrendet kell nekem összeállítani a fehérjediéta alatt. Belevágtunk. Személyre szabott, óvatos menetrendet állítottak össze nekem. Ahol figyelembe vették azt is, hogy vannak olyan hétvégék, amikor 3-4 koncertet kell végig ugrálnom, plusz 2-3 előadást végig koncentrálnom. Ami a minimumra csökkentett szénhidrátbevitellel nagyon megviseli a szervezetet. Az első hét, bevallom nagyon kemény volt. Éhes voltam, fáradt voltam, nyűgös voltam. Nehezen birkóztam meg azzal a feladattal is, hogy reggelente a családomon kívül a saját egésznapos étkezésemet is komolyan át kell gondolnom, elő kell készítenem. A második hétre átkapcsolt az agyam. Már nem küzdöttem azzal, hogy mit nem ehetek, örömöt szerzett az, hogy kitaláljak a megengedett alapanyagokból valami finomságot. Az első kilóért küzdöttem a legtöbbet. A második kettő másfél hónap alatt ment le. Az utolsó kettőegészhét (ami már nem volt betervezve) meg leszaladt. Végig csináltam a diéta négy szakaszát. Rendszeres konzultációkon vettem részt. Szépen lassan átalakult a testem. A program részeként a testmozgást sem hagytam ki. Nem eszelős módon, csak ami belefér. Nekem heti egy pilates, de az tizenkét éve. És bár vannak, akik megjegyzik, hogy az arcomnak nem áll jól, hogy ilyen sovány vagyok, de a legtöbben elismerésüket fejezik ki, megdicsérnek, megkérdezik hogyan csináltam. Hát így.

reka-dieta-2

A Toman Diet lényege: a programban résztvevők a klasszikus étkezések mellett a Toman Diet ízletes, fehérjében gazdag, minőségi termékeit fogyasztják.  A termékek praktikus csomagolása lehetővé teszi, hogy ott legyenek velünk, így bármikor elkészíthetjük az ételt pár perc alatt. A diéta alapkövetelménye, hogy a vendég úgy szabaduljon meg felesleges kilóitól, hogy azt éhségérzet nélkül, és az ásványi anyagok illetve vitaminok folyamatos szinten tartásával tegye. A Toman Diet programot kúraszerűen alkalmazzák. Szakértők folyamatosan nyomon követik a vendégek fogyását, a vendégekkel 2-3 hetente találkoznak. Ezeken a konzultációkon zajlik a mérés, étrenddel, mozgással kapcsolatos tanácsadás. A kúra végére a vendég étrendje átáll a helyes útra, egy vegyes étrenddel koplalás és hiányérzet nélkül tarthatják súlyukat. Miután a termék ízesítése és összetevői magas élvezeti értéket nyújtanak, sokan a kúra befejeztével is fogyasztják a Toman Diet termékeket, különösen a desszerteket, snackeket.

Én most jól vagyok! Nagyon! Köszönöm Tomán Szabinának és csapatának!

Puszi: Réka