">

10 évvel ezelőtti kipihent, javított kiadásunk – jöhet?
Mindent a maga idejében. Így szól a régi közhely, de ez valóban nagy igazság sok esetben. Például akkor is, amikor valaki már a húszas-harmincas éveiben úgy érzi, hogy ez itt már bizony az öregedés és arcbőrének komoly beavatkozásokra van szüksége. Pedig ilyenkor még szó sincs erről, hiszen ekkor még a funkciók viszonylag olajozottan működnek és nem indultak el az úgynevezett degeneratív folyamatok.

„A mi elvünk az, hogy hagyjuk meg a bőrnek azt, hogy a saját funkcióit elvégezhesse, de biztosítsunk minden feltételt ehhez számára arcápolási termékeinken keresztül” – mondja Szakonyi Eszter, kozmetikusmester, a Vintage Beauty alapítója. – „Felesleges ilyenkor még erős feszesítő, ödémacsökkentő anyagokkal „traktálni” a bőrt, mert nincs is szükség rá és látványt sem érünk el vele, ha ugyanis nincs probléma, nincs is mit helyrehozni sem. Annyit mindig adjunk a bőrnek, amire szüksége van, de ne terheljük idejekorán, mert az egészséges bőrre jellemző egyensúlyt nagyon korán felboríthatjuk radikális, indokolatlan mértékű befolyásolással. Úgyhogy például az új Anti Aging szérumunkat és általában anti aging aarckrémeinket 40-45 éves kor előtt nem is igazán javaslom.”

A Vintage Beauty Anti Aging szérumja már 2018 óta hódít, aranyérmet nyert a magyar Joy Prix de Beauté és a londoni 2022-es Global Makeup Awards versenyeken is. A készítmény eddig sem volt híján ütős alkotóelemeknek, hiszen a feszesítő plankton kivonat, a hyaluronsav, a kollagén és az egyéb növényi kivonatok mind tökéletesen teszik a dolgukat. Eszternek és a Vintage Beauty fejlesztő csapatának mégis volt egy kis hiányérzete.

„Úgy éreztük, hogy kurrens, gyönyörű olajok hozzáadásával (acai olaj, acmella olaj, kamélia olaj) sokkal inkább „super skinfood” kategóriába kerülhet ez a termék, nem is beszélve a „belefogalmazott” feszesítő, botoxhatású algákról és peptidekről” – árulja el Szakonyi Eszter. – „Egyébként pedig megjelent azóta a világpiacon számos olyan alapanyag, amelyek a bőr legfelső rétegének épségét, egészségét, hidratálását szolgálják. Ezeket sem volt szívünk kihagyni belőle, mert fantasztikusan selymes, ép bőrérzetet biztosítanak. Így született meg a második generációs, azaz Anti Aging 2.0 szérum. Tökéletes komfortot, feszességet és látványt nyújtva az érett, kötőszövetében meggyengült, dehidratált bőröknek.”

A termék fejlesztésénél Eszter és a vegyészmérnök fejlesztő kollégák felhasználták azt a jelentős szakmai tapasztalatot, amely a Vintage Beauty magyar és holland szalonjaiban halmozódott fel, az elmúlt 13 évben elvégzett több tízezer arckezelés során. Így a fejlesztést nem a jelenlegi hatóanyagtrendek diktálták, hanem az, hogy mit kívánnak a bőrök a mai, folyamatosan változó környezeti feltételek, egészségkárosító anyagok, időjárás, UV-sugárzás, kék fény terhelés, érzékenyítő kozmetikumok, elhibázott arckezelési rutinok és stressz mellett.

„A divatos hatóanyagokat mindannyian tudjuk, halljuk a reklámokban: aloe vera, arany, kaviár, csiganyál, kígyóméreg, savak, retinoidok, stb. Mi pedig olyan, lehetőleg bio minősített alapanyagokat igyekszünk beépíteni a termékeinkbe, amelyek a bőr épségét, egészségét szolgálják. Így ebbe a megújult szérumba is -többek között- extra erős nedvességmegkötő és nyugtató hatású mikroalgákat, planktonkivonatokat, feszesítő peptideket, klorofillban gazdag acai olajat, acmella olajat, kalahári dinnyemagolajat, a gésák olajának nevezett kaméliaolajat, gránátalmamagolajat, mikrocirkuláció fokozó növényi tinktúrákat szerkesztettünk eggyé, bio damaszkuszi rózsavíz alappal” – mondja Szakonyi Eszter. – „Szerénytelenségnek tűnhet, ha én mondom, de így gondolom: ez a szérum jelenleg rövid és hosszú távú hatását nézve is verhetetlen a saját kategóriájában a piacon.”

Az új szérum sem csodaszer, de naponta kétszer alkalmazva, legalább egy héten keresztül, elérhető önmagunk „tíz évvel ezelőtti, kipihent, javított kiadása” úgy, hogy közben megmaradnak a saját  vonásaink, a saját arcunk. Természetesen az eredmény függ az általános egészségi állapottól, mozgástól, táplálkozástól, hormonális viszonyainktól és az alvás mennyiségétől is. A szérumot egyébként, mint minden géles terméket a krém előtt érdemes használni, reggel és este a megtisztított bőrre. 2-3 cseppet lentről felfelé masszírozzunk be, úgy oszlassuk el az arcon.

A szemkörnyéki részt is bátran ápolhatjuk vele, szemkörnyékápoló helyett vagy mellett, egészen szemrésig kenve. Mint minden Vintage Beauty kozmetikum, ez is magyar fejlesztésű és gyártású, natúr minősített, dermatológiailag tesztelt, állatkísérlet-, parabén-, paraffin-mentes termék.