">

5 jótanács a kiegyensúlyozott élethez

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabi_kekAttilával már számtalanszor beszélgettünk arról, miért van vajon az, hogy az élet igazi törvényszerűségeit nem tanítják az iskolában. Mindent a gyerekek fejébe vernek, a Pitagorasz tételt és a periódusos táblát, hadvezérek nevét, és költők versesköteteinek a címét, miközben a nagy dolgokra valahogy elmulasztják felhívni a gyerekek figyelmét. Az iskola elvileg az életre nevel, nekem mégis az az érzésem, hogy néha tényleg csak a lényeg vész el. Így fordulhat elő az, ha nem figyelünk eléggé, hogy olyan dolgokat, a világ működésével kapcsolatos olyan szabályokat tanulunk meg a saját bőrünkön, amikre akár fel is hívhatták volna a figyelmünket korábban, elkerülve a sok-sok sérülést és negatív tapasztalatot. Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mintha anélkül kezdenénk el vezetni, hogy megtanulnánk a KRESZ szabályait. Persze a végén megértenénk a rendszer működését, és tudnánk, hogy milyen szabályokhoz kell tartani magunkat, csak éppen addig mire ezt a tudást tapasztalati úton megszerezzük, addig annyi baleset ér minket, hogy arra gondolunk, akár el is magyarázhatta volna ezeket az alapkövetelményeket nekünk valaki…

Úgyhogy ha nem veszitek rossz néven én most megosztom veletek az Univerzumnak 5 olyan szabályát, törvényszerűségét, amire nekem Attila hívta fel ennyire konkrétan, a működésre valóban rávilágítva a figyelmemet. Igyekszem majd ezentúl hivatkozni is ezekre a szabályokra, mert ha ezt az 5 dolgot szem előtt tartjátok, tényleg egy jó kis iránytűtök van az élethez.

Soha ne essél a végletekbe!pozitiv gondolkodas 

Erről már kicsit írtam nektek, amikor a jin-jang jelet elemeztem. Arra szoktam figyelni, hogy az életem egyensúlyban legyen. Mindenben ott a minden. Nincs olyan, hogy mindig boldogok vagyunk, és az sem életszerű, hogy én soha ne egyek cukrot és minden napom a szétválasztós diétának szenteljem. Igenis vannak szélsőértékek. Van olyan, hogy kilengünk. A cél azonban legyen az, hogy kerüljük ezeket a helyzeteket! Ne legyetek végletesek! Tudom, hogy minket szeretnek bio családnak beállítani, de higgyétek el, őszintén mondom, az egészséges életmód nálunk sincs túlzásba véve. Maradjatok az arany középúton! Megéri!

Maradj nyitott, éber és befogadó!

Ebbe a szabályba beletartozik az is, hogy ne ítélkezzünk, és az is, hogy legyünk készek a változásra, esetleg új dolgok megértésére és azoknak a mindennapjainkba való beépítésére. Szeretem, hogy a világban újabb és újabb felfedezéseket tesznek, és szeretem, hogy például az Anyakanyarnak köszönhetően is tágul a világom. Olyan emberekkel találkozom, olyan olvasói leveleket olvasok, melynek köszönhetően folyamatosan jelen van az életemben az újdonság. Érzékenyen tudok így reagálni mindenre.

harmonia_Mindig próbáld a pillanatot megélni!

Ez a jelenlétről szól. Ne ragadjatok a múltba és ne aggódjatok a jövő miatt. Örüljetek reggel, hogy új napra ébredtetek és örüljetek annak este, hogy békében telt el a nap. Az egész élet egy tanulási környezet. Hogy mi volt, meg kell érteni, de a tudatosítás után el kell tudni távolodni tőle. Az pedig hogy mi lesz, rajtunk is múlik. Vállaljatok felelősséget a jövőtökért! Viselkedjetek a jelenben úgy, ahogy érezni szeretnétek magatokat!

Lehetőség szerint  a legjobban ismerd meg magad, fogadd el azt, amilyen vagy és szeresd azt, aki vagy!

Számomra nagyon fontos volt, hogy megértsem azt, aki vagyok, hogy tudatosítsam a vágyaimat, hogy pontosan meg tudjam mondani, azzal, aki én vagyok, mi az, ami hiányzik belőlem, nekem. Mire vágyom, mi tesz engem boldoggá. Hogy milyen ember tesz engem boldoggá. Az ember önmagában tökéletlen, amikor egy társ érkezik az életünkbe, ő kiegészíthet minket. Azért passzol éppen ő hozzánk, mert azok a dolgok vannak meg benne, amiket mi igénylünk, ami esetleg a mi hiányterületünk. Ezért is kell szeretni a hiányainkat. Mert a hiányaink, a tökéletlenségünk teszi lehetővé azt, hogy a szerelmünk kiegészíthessen minket. Szeressétek magatokat úgy, ahogy vagytok! Így vagytok tökéletesek!

Tiszta szívből tudj szeretetet adni és sugározni magadból!rozsa

Legyetek hálásak mindenért, ami már jelen van az életetekben! Tartsátok számon már most azt a sok jót, ami megadatott nektek. És azt, amitek van, szeressétek minden nap. Sugározzátok a szeretetet a világ felé tiszta szívből! A szeretet a legmagasabb rendű energia!

Vajon sikerült átadnom nektek nagyon gyorsan és koncentráltan, amit én megtanultam a világról, amit Attilának köszönhetően tudatosítottam a világból? Minden témáról külön-külön is több tucat könyv született. Nyilván azokhoz nem mérhető ez a néhány sor, amit én most leírtam nektek. Ez tényleg csak az esszencia. A kifejtése a szabályoknak pedig úgyis sugárzik az összes bejegyzésemből. Remélem, hogy így van. És remélem, hogy ezek után egy kicsit már ti is jobban értitek, hogy mikor mire gondolok, utalok.

Vigyázzatok magatokra az élet sűrűjében!

Puszi: Gabi