">

5 ok, amiért érdemes intelligens fűtésre váltani
A 21. század által kínált technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre több ember tervezi meg a házát, apartmanját intelligens otthonnak. Az intelligens fűtőrendszer beszerelése az első lépések közé tartozik ennek kialakításában. Az intelligens fűtés azontúl, hogy a fenntartható élet egyik legkézenfekvőbb eszköze, számos más előnnyel is rendelkezik, kezdve azzal, hogy mindig tökéletesre beállított hőmérséklettel várja a hazaérkezőket. Megannyi indok támasztja alá, hogy miért érdemes intelligens fűtés rendszert igénybe venni. Nagy Magdolna, intelligens épületszakértő, a Hello Future alapítója segített összeszedni az érveket.

  1. Megkönnyíti a mindennapjainkat

„Fontos szempont, hogy az intelligens fűtés okostelefonok segítségével bárhol, bármikor rendkívül könnyen irányítható és testreszabható” – emeli ki elsőként a szakértő. A rendszer által kínált kényelemhez tartozik az is, hogy megbízhatóan működik, és külön hőmérsékletet tud minden egyes szobában biztosítani, figyelembe véve a helyiség funkcióját, a külső környezeti tényezőket és a mindennapos szokásainkat is.

  1. Képes gyorsan tanulni

Az intelligens fűtőrendszerek rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy analizálják, bemérik és megjegyzik a használóik igényeit, ezzel a későbbi teljesítményüket optimalizálni tudják, hiszen emlékezni fognak arra, hogy a tulajdonosuk mikor milyen hőmérsékletet állított be korábban.

  1. Hosszútávon jó befektetés

„Talán magától értetődő, hogy a rendszernek azon tulajdonsága, hogy csak akkor kapcsol be, amikorra azt előre betervezték, nemcsak kényelmi szempontból fontos, de a használók számára egy nagyon jó befektetésnek is minősül” – folytatja Nagy Magdolna.  Annak érdekében, hogy ne fűtsünk fölöslegesen, az ablakoknál a rendszer érzékeli, hogy mikor vannak azok nyitva és zárva, és ehhez is igazítva automatikusan lekapcsol vagy bekapcsol. Ennek köszönhetően pénzt és energiát is spórolunk, hiszen a háztartások energiafogyasztásának 50 százalékát a fűtés és hűtés ára teszi ki.

  1. Környezetbarát döntés

Radiátorok, kazánok és egyéb fűtőrendszerek és a hűtést biztosító légkondicionálók használata nemcsak költségesebbek, de környezetszennyezőek is, ezért annak érdekében, hogy az ökológiai lábnyomunkat és a számlákat is csökkenteni tudjuk, érdemes az intelligens fűtőrendszer beszerelését megfontolni.

  1. Távolról is egyszerűen programozható

„Nem elhanyagolható érv az sem, hogy az okostelefonoknak és egyéb okos technológiáknak köszönhetően intelligens fűtőrendszer bármikor bárhonnan beprogramozható. Akár a nappaliból, egy másik szobából vagy a munkahelyről szeretnénk a beállításokat elvégezni, könnyedén megtervezhető előre, hogy mikor, hogyan fűtsön a rendszer” – összegzi a Hello Future szakértője.

Természetesen egy ilyen változtatást érdemes szakértőre bízni, aki az elvárásainkat és az épület adottságait figyelembe véve tervezi meg és alakítja ki az otthonunk intelligens fűtőrendszerét.