Grillpartit szervezel a barátaidnak a kertbe vagy a teraszra? Egy minőségi grillsütőn gyorsan készíthetsz egészséges és ízletes fogásokat, a kényelmes kerti bútorokon élmény az estébe nyúló beszélgetés, a lámpások és dekorációk pedig felteszik az i-re a pontot. Diana Oana (@cantboilanegg) gasztroblogger ízletes és egyszerűen elkészíthető menüsort készített
a Bonami felkérésére grillezett keszeggel, és mesésen tálalt sült cukkinis kecskesajt salátával. Természetesen egy pohár frissítő limonádé sem hiányozhat a kerti parti menüsorából, egy csodaszép palackból kitöltve.
Grillezett keszeg
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kizsigerelt tengeri keszeg
- 1 felszeletelt bio citrom
- néhány ág friss rozmaring
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Mosd meg alaposan a keszeget, és távolítsd el az uszonyait. Nem szükséges eltávolítani
a pikkelyeket. - Tegyél két vagy három szelet citromot és egy szál friss rozmaringot a halak belsejébe.
- Kend be a keszeg mindkét oldalát kevés olívaolajjal.
- Tedd a halakat a forró grillre, és süsd 5-6 percig mindkét oldalukat.
- Locsold meg egy kevés citromlével a keszegeket, és tálald őket cukkinisalátával.
Cukkinis kecskesajt saláta
Hozzávalók:
- 150 g bébispenót
- 2-3 cukkini
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors
- fenyőmag
- kecskesajt vagy feta sajt (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Mosd meg és szárítsd meg a babaspenót leveleit.
- A cukkinit vágd fel 4-5 mm-es szeletekre.
- Keverj el 2-3 evőkanál olívaolajat egy gerezd zúzott fokhagymával, és kend be vele a cukkiniszeleteket.
- Sóval és frissen őrölt borssal szórd meg a cukkiniket, a grillsütőn oldalanként 2-3 percig süsd őket.
- Tedd egy tálba a bébispenót leveleket, majd add hozzá a felszeletelt cukkinit.
- Locsold meg egy kevés olívaolajjal, adj hozzá néhány fenyőhajtást és kecskesajtot vagy fetát (ízlés szerint).
- Tálald a tengeri keszeggel.
Limonádé mentával és eperrel
Hozzávalók:
- 1 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz
- mentalevél
- eper
- édesítő
- 2 bio citrom
Elkészítés:
- Szeleteld fel az epret, és tedd bele egy kancsóba.
- Aprítsd fel a mentaleveleket, és tedd az eperre.
- Vágj le egy citromból két vagy három szeletet, és tedd bele őket a kancsóba.
- Vágd félbe a citromokat, és facsard ki a levüket citrusfacsaróval. Öntsd a citromlevet
az eperre és a mentára. - Töltsd fel ásványvízzel a kancsót.
- A limonádét önmagában vagy mézzel/édesítővel édesítve tálald.
- Még szebb lesz az összhatás, ha egy szem epret teszel a poharak peremére.
További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!