">

A sál, amely melegen átölel

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ugye ti is vágytatok már arra, hogy a rideg, hideg nappalokon valami igazán puha, meleg átöleljen titeket, amitől egy pillanat alatt azt érezhetitek, nem történhet veletek semmi rossz? Ha ismeritek ezt az érzést, akkor megértitek, miért érezte Dévényi Ága, az OVERknits tervezője fontosnak, hogy télre saját tervezésű, oversize sálakkal jelenjen meg.

Ága amúgy egy igazi belevaló anyuka, hiszen marketinges munkáit követően, gyermekei születése után tért vissza kedvenc időtöltéséhez, a kötéshez. A mibőlkössek? fonalblog és webáruház alapítójakén, bloggereként azon munkálkodik, hogy mindazok számára, akiknek a fonal, a kötés szenvedély, kikapcsolódás, kellemes időtöltés ne csak alapanyagokat, hanem új technikákat, új lehetőségeket mutathasson be. Kínálatában újrahasznosított szári selyem és banán fonalak is megtalálhatóak, de természetesen a giant knitting, armknitting technikához szükséges akril fonalak értékesítését is végzi. 

Na de nézzük, mi kell ahhoz, hogy egy extra vastag sál valóban kellemes, lelket és testet melengető legyen! Merthogy néhány igen fontos szempontnak meg kell felelnie. Elsőként, hogy a sálak nem gyapjúból, hanem akril és akril keverék anyagból készüljenek, mert így amellett, hogy könnyen kezelhetőek, a gyapjúra allergiás, érzékeny bőrűeknek és a vegánok számára is megoldást nyújthatnak.

A másik fontos szempont, hogy egy sál nem is lehet más, mint egy kellemes kiegészítő, amellyel a szürke napokat, az egyhangú öltözködést egy pillanat alatt feldobhatjuk, megbolondíthatjuk. Ha igazán különleges téli kiegészítőt keresünk, akkor az extra vastag, kézzel kötött, limitált darabszámban készült sálak minden bizonnyal elnyerik a tetszésünket. Természetesen a színek határoznak meg mindent: mesés smaragd, pompás azúr vagy épp harsány okker közül választhatunk. A finomabb lelkületűeknek meleg burgundi, kristályos fehér, vagy a szívet melengető szürkésbarna nyerheti el a tetszésüket. A kínálatban többféle szélességű körsálakat, kámzsákat, sálat és sapkákat találhatunk.

De hogy mi is az giant knitting és arm knitting technika? A termékeket, az alapanyagot és a technikát is nagy érdeklődés kíséri évek óta a külföldi oldalakon, online magazinokban, és mára hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A kezdetek az ausztrál Jacqui Finkhez vezethetőek vissza, aki 2012-ben robbant be luxustakaróival. A giant knitting az extra méretű fonalakkal, extra méretű eszközökkel való kötést jelenti. Ezzel szemben az arm knitting technika vastag fonalak használatával karral történő kötést jelenti.

Ha pedig valaki szeretné elsajátítani ezt a tudást, akkor most figyeljen jól: Dévényi Ága a nagy érdeklődésre való tekintettel 2017-ben Budapesten a Magnólia Műhelyben, illetve Székesfehérváron is indít workshopokat, ahol egy OVERknits sálat és párnahuzatot készíthetünk el, armknitting technikával.

További információt a sálakról, a fonalakról, a workshopról itt találhattok: www.overshop.hu ill. www.mibolkossek.hu