">

A tavasz legszínesebb hétvégéje
Nem csalás, nem ámítás. Közeledik a tavasz  legszínesebb hétvégéje. Ideje volt már, nem igaz? Szóval ha szeretnétek lebegő bonsai fákat és buja kerteket megcsodálni, na persze még sok egyéb más érdekes és szemet gyönyörködtető látnivalókkal együtt, akkor mi már tudjuk, mi lesz a programotok a március 24-26. közötti napokban. Mindenkit vár a tavasz legszínesebb hétvégéje, a Gardenexpo!

 Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy. Fél lábunk már a küszöbön kívül, az estéket legszívesebben a csillagos égbolt alatt heverészve, a hétvégi reggeleket az erkélyen ébredezve töltenénk. Ha beköszönt a tavasz, a kert lesz a második otthonunk, legyen az nagy, kicsi, vagy éppen csak apró balkon méretű.

Kedves kertimádók, az ideális zöld oázis mindenkinek másmilyen. Van, aki imád a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert gyümölcsös helyett sportolási lehetőséget, a nyári sütögetések vidám helyszínét vagy pihenőövezetet képzel el a kertjében. Egy azonban biztos, a Gardenexpón bármilyen elképzeléshez találhatsz ötleteket. 2017-ben is Magyarország legnagyobb kerti trend- és életmód kiállításán láthatók először az idei év kerti bútor és kültéri enteriőrjei, medence illetve kerti gép újdonságai, valamint a legfrissebb kertépítési irányzatok.  

Tudtátok például, hogy 2017-ben a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár? És azt, hogy a beton és műanyag már a múlté, idén a kerti utak, kerítések legfőbb alkotóeleme a kő, a kavics és a fa? Egy természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó!

Március 24-26. között friss kültéri trendekkel és ihletet adó díjnyertes bemutatókertekkel várnak mindenkit a Budapest Sportarénában. A komplett kertépítéstől, a lakás teraszának „tavasziasításáig” minden kérdésünkre választ kaphatunk a háromnapos eseményen. Az álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka mellett a legjobb hazai kertszakértők is ott lesznek a 8000 négyzetméteres bemutatótérben.

Ámulatbaejtő meglepetésekből persze idén sem lesz hiány. Itt mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsait, 2017 egyik nagy kedvencét. A miniatűr fákat és bokrokat  különleges kaspóba ültették, és egy speciális technológia segítségével pár centire a föld felett lebegnek, pörögnek, forognak, vagy csak sejtelmesen függnek a semmiben. Szürreális jelenség, amit a saját szemeddel is látnunk kell! 

És ez még nem minden! Egyszerre 3500 virágzó orchidea lesz látható egy helyen a Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen! Fantasztikus közelségből csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesítők növényeit, és öt különböző ország inspiratív kompozícióit, melyek több ezer virágzó orchideából készülnek. A hétvégi esemény remek alkalom arra, hogy jobban megismerjük a növények királyát és felkészüljünk arra, hogyan óvjuk, neveljük és virágoztassuk új szerzeményeinket. Mert, hogy lesznek, abban biztosak vagyunk! 

A háromnapos rendezvényen természetesen nyerni is lehet, úgyhogy feltétlenül regisztráljatok a www.gardenexpo.hu oldalon, hogy esélyetek legyen hazavinni a rendezvény fődíjait, az álomszép kerti garnitúrát, a profi kerti grillt vagy az elektromos fűnyírót! Mi biztosan ott leszünk, ajánljuk nektek is sok szeretettel!