">

A vadrózsa titkai
gabireka_feketefeherKödös reggelek, nyirkos nappalok, korai sötétedés. Hozzá még szél, és a hideg, amihez bizony hozzá kell szokni a bőrünknek. Sokan vannak úgy vele, hogy az évszakváltás, legyen szó egyébként bármelyikről, alaposan igénybe veszi a bőrüket, és az egyébként normális, jó állapotú bőr hirtelen extrém száraz lesz, húzódik, netán berepedezik. A leginkább ilyenkor ősszel találjuk szembe magunkat azzal, hogy amint beköszöntenek a hidegebb napok, elindul a fűtés, más ruhákat kezdünk el hordani, gyakrabban érzünk bőrfeszülést, diszkomfort-érzetet. Szerencsére van segítség.

A szervezetnek ilyenkor leginkább arra van szüksége, hogy önmagát regenerálja, így ezeket a folyamatokat kell beindítani. Ehhez olyan kozmetikumokat jó segítségül hívni, amelyeknél a megalkotás filozófiája is ezt tükrözi. A Weleda cég saját biodinamikus kertészetéből választja ki azokat az alapanyagokat, amelyek felhasználásával létrehozza az igazán kényeztető kellékeket, akár egy jó kis házi wellnesshez. Amúgy is hiányérzetünk van ilyenkor már szemet gyönyörködtető, illatos virágokban, pótoljuk hát novemberben ezt az érzést a vadrózsa illatát otthonunkba varázsoló termékekkel. Kevesen tudják, de a vadrózsa egy, a csipkebokorhoz vagy a somhoz hasonlító bogyós terményekkel rendelkező cserje, amelynek több fajtája is ismeretes. Az olaja pedig igazi elixír: hegeket, sebeket is gyógyít, késlelteti a bőr öregedését, és állítólag még az ekcéma tüneteit is enyhíti. Ha tehetjük, és márpedig tehetjük, akkor éljünk a csodás hatásával, engedjünk meg magunknak egy kis vadrózsás kényeztetést!

alljunk ellent a zord osznek vadrozsaval_660

Kezdjük mindjárt azzal, hogy ha egy kevés Vadrózsa kényeztető tusfürdőt a nedves bőrön eloszlatunk, majd bő vízzel leöblítjük, akkor máris egy csodálatos érzéssel ajándékoztuk meg magunkat. A damaszkuszi rózsa exkluzív illóolaja elvarázsol bennünket harmonikus illatával, a hozzáadott finom szezámolaj megóvja a bőrt a kiszáradástól és máris hidratál, a Chiléből importált, ökológiai termesztésű Rosa Mosqueta olaj pedig kényeztetve varázsolja lággyá a bőrt.

Utána aztán nekiláthatunk a testápolásnak. A Weleda selymes állagú Vadrózsa hidratáló krémje magas értékű természetes növényi hatóanyagaival könnyen felszívódik, nem tömíti el a pórusokat, kényeztet és villámgyorsan hidratál. A bőr lélegezni tud, közben pedig a damaszkuszi rózsa lágy illata finoman járja át az egész testet. De ha jobban szeretjük az olajos állagot, akkor a Vadrózsa bőrápoló olajat kell választani, amelyet fürdés vagy zuhanyzás után kell felvinni a még nedves bőrre, és utána masszírozzuk be könnyedén. Ebben az olajban is vannak lelkes „segítők”, úgymint az illatos mandulaolaj, a hidratáló jojobaolaj és a már említett különlegesen értékes Rosa Mosqueta. Rugalmasságot és finomságot kölcsönöznek a bőrnek, miközben támogatják a szervezet természetes melegítő folyamatait. A damaszkuszi rózsa olaja pedig megkoronázza mindezt csodálatos illatával.

És természetesen aki mindezt egész nap szeretné magán érezni, ezért nem szeretne más illatú deot választani, annak a legjobb választás a vadrózsás frissítő spray, amely a damaszkuszi rózsa mellett az érzéki Ylang Ylang illatával is biztosítja a jó közérzetet és a dezodorálást. Ez a spray enyhén illatosító testpermetként is kitűnően használható.

Nos, azt gondoljuk, ha meggyújtunk egy-két illatgyertyát, majd megengedünk magunknak egy ilyen kis szépségápolási rituálét tusolástól testpermetig, akkor mit nekünk a november, meg az év végi hajsza, felfrissülten állunk elébe a kihívásoknak!

Puszi: Gabi és Réka