">

Ha itt a bőrszárazság – van megoldás!
A száraz bőr kellemetlen érzését sokan jól ismerik. Bár szokás mondani, hogy elsősorban télen, a fűtéstől, az otthon száraz levegőjétől vagy éppen a szeles időjárástól szárad ki a bőrünk, de a nyári események, fürdőzés, napozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy felboruljon az egyensúly és a szép, hidratált, telt bőrsejtjeink összehúzódjanak, viszkető, zavaró érzést okozva. Megint másokat az évszakok váltakozása visel meg, mindegy, hogy éppen hidegből lesz meleg, vagy fordítva, a bőr reakciója azt váltja ki, hogy csökken a komfortérzetünk.

A bőrünk voltaképpen a legnagyobb kiterjedésű szervünk, és egyben az első védelmi vonal a baktériumok, a környezetszennyezés és más irritáló anyagok ellen, tehát mindenképpen törődnünk kell azzal, hogy jó állapotban legyen. Amíg az egészséges bőr puha és rugalmas, ha könnyen kiszárad, durva, repedezett lesz és viszket. A bőr védelmi funkciója a bőr hidratáltságával függ össze. A bőr lipidrétegének csökkenése összefügg a bőr vízvesztésével, ez vezet a bőrszárazsághoz. A száraz bőr inkább csak kényelmetlen, de nem is igazán szép látvány, a tartós bőrszárazság ráncokat, vonalakat mutathat a bőrön, s ily módon még öregítheti is külsőnket. Jó hír, hogy a bőrszárazság általában valamilyen környezeti hatás során alakul ki, s ily módon teljes egészében vagy nagyrészt kezelni is tudjuk.

Sokan vannak, akik zuhanyozás után kezdenek kellemetlen érzést tapasztalni, ennek oka, hogy hazánkban a víz általában kifejezetten keménynek mondható. Ehhez jön még a fűtési szezon elindulása, vagy a szeles idő, és még az sem ritka, hogy valakinek a tünetei annyira fokozódnak, hogy aludni sem tud a szárazságtól viszkető, érzékeny bőrétől. Megint másokat a munkában, tanulásban, koncentrálásban zavar az, hogy semmi másra nem tudnak gondolni, csak a viszketésre. Ilyenkor első számú szabály, hogy ne használjuk szárító hatású szappant, ha tehetjük, rövidebb ideig tusoljunk, ne túl forró vízzel és persze használjunk megfelelően hidratáló testápolókat.

A testápoló használatáról kétféleképpen vélekednek az emberek: van, aki elkötelezett, és bármikor kitartóan keni be magát, akár naponta többször is. A másik csoportba tartozók nem annyira szeretik a bőrükön a kencéket, ragacsosnak érzik, melegük lesz tőle. Nekik még inkább jó hír, hogy van megoldás, megtalálhatják személyre szabottan azt a testápolót, amely igény szerint hidratál, regenerál, revitalizál, legyen szó akár különösen érzékeny bőrről is. A Weleda filozófiája szerint ezek a termékek úgy működnek, hogy összhangba kerülnek a használójukkal és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Ráadásul a kellemetlen nehéz érzet nélkül, hiszen mindegyik Weleda-testápoló könnyű, légies érzéssel, és a benne lévő számtalan olaj gyógyító hatásával ajándékozza meg a használóját, engedi levegőzni a bőrt. A vadrózsa és a citrus illatú hidratál, a homoktövis és a gránátalma regenerál, a ligetszépe új élettel tölt meg, a mandulás testápolót pedig kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják. Ezeknek a termékeknek igazi élmény lesz a használata, ráadásul villámgyorsan segítenek a sejtek újjászületésében, a bőr minden esetben sokkal simább és feszesebb lesz. A mesés illat pedig egészen biztosan rabul ejt mindenkit.