">

A Víz Világnapja
Különleges a tavasz második napja. Március 22. A Víz Világnapja. Ennek a napnak a megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték, ezt az ENSZ el is fogadta, így ez a kiemelt alkalom arra, hogy felhívja kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

ovd a vizet es a kornyezetet 3

A tiszta víz a legéltetőbb kincs a Földön, nélküle nincs élet a bolygónkon. A megnövekedett népesség víz iránti igényeit egyre nehezebb kiszolgálni, így jóslatok szerint lehet, hogy egyszer nem is az olajért, hanem a vízért dúlnak majd háborúk a Földön. Amíg tehetjük tehát, óvjuk a Föld ivóvízkészletét!

A természetben megtalálható vizek a hosszú évek óta tartó, emberek okozta káros és környezetszennyező hatások miatt nem nevezhetőek kémiailag tiszta víznek. A gázok miatt az esővizek többsége savas jellegű, a nagyobb kiterjedésű tavak vize túlzottan baktériumos, a bolygó közel kétharmadát beterítő sós tengervíz pedig emberi fogyasztásra alkalmatlan. A természetben csak az egyre ritkábban előforduló természetes források adnak iható minőségű vizet, melyek többségére a nagy, multinacionális ásványvízgyárak rátették már kezüket, így azok szintén csak feldolgozás útján kerülnek a fogyasztókhoz. Továbbá a csapvizeket a fémekkel való érintkezés miatt évtizedek óta dúsítják fertőtlenítő anyagokkal. Lényegében nincs olyan víz az emberek közvetlen birtokában, melyben ne lenne valamilyen vegyszer vagy nehézfém.

Szerencsére sokan dolgoznak azon, hogy ezt a folyamatot visszafordítsák, és a csapvízből kiszűrjék a kedvezőtlen anyagokat, ezzel hozzájutatva a használókat a majdnem természetes, tiszta vízhez. A BWT nemcsak a víz világnapján, de minden átlagos napon hangsúlyozza a tiszta víz fontosságát és jelentőségét.

vizvilagnapja

5 ok, amiért ünnep a tiszta víz világnapja

  • A tiszta víz jobban hasznosul a szervezetben, melynek külső jelei a tiszta és egyenletes bőrfelszín, valamint a természetesen csillogó haj
  • A tiszta víz íze kellemesen finom, még a gyerekek is szeretik a BWT vízszűrő kancsókkal készített szűrt vizet
  • A tiszta vízből készült ételek finomabbak és egészségesebbek lesznek
  • A tiszta, szűrt víztől a szobanövények élénkebbek és erősebbek lesznek
  • A tiszta víz megkíméli a háztartási gépeket a klórtól és a vízkőtől, így azok hosszabb élettartamúak lesznek

BWT Table water filter

A szabadalmaztatott magnézium technológiának köszönhetően a BWT vízszűrő kancsókkal nyert szűrt víz nemcsak finom és klórtól mentes lesz, de értékes ásványi anyaggal – magnéziummal dúsított is. A tiszta víz fogyasztásán túl a magnézium pótlása is igen fontos az emberi szervezetnek. Hiszen a magnézium az emberi testnek egyik nélkülözhetetlen ásványi alkotóeleme, melyet a szervezet képtelen önmaga előállítani, azaz pótlásáról kívülről kell gondoskodni. Ha naponta 2,5 liter szűrt vizet iszunk meg, azzal a napi magnéziumszükségletünk 20 %-át pótolni tudjuk. Egyébként pedig, ha vízszűrő kancsóból töltünk magunknak vizet, könnyen tudjuk ellenőrizni, hogy mennyit iszunk, a kancsó skálázott sávjai segítségünkre lesznek ebben. Nem utolsósorban megkíméljük magunkat a palackozott italok, ásványvizek cipeléstől, ráadásul így a környezetet is óvni tudjuk. Hihetetlen, de érdemes kipróbálni, hogy jobb lesz az íze a szűrt vízzel készített kávéknak és teáknak, hiszen a vízszűrő kancsó mentesíti a csapvizet a klórtól, de főzéshez és növényápoláshoz is kitűnő választás. A víz világnapja alkalmából tehát érdemes elgondolkodni egy vízszűrő kancsó beszerzésén, nézzetek körül itt: http://www.bwt-shop.hu/termekek/

bwt vizszuro kancsok

És figyelem! Nemsokára a Facebook-oldalunkon is játék indul, egy csodás kancsóért lehet harcba szállni a következő kihívásban!

Most pedig megyünk és elkortyolunk egy nagy pohár szűrt vizet, mintegy koccintunk a Víz Világnapja tiszteletére!