">

Bababarát mama-magazin

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
nyar_rekagabiIlyet az ember mindig szívesen olvas. A HelloBaby! magazin a szokásos kéthavi lapszámán kívül egy nyári különszámmal is jelentkezett, amely telistele van hasznos és fontos olvasnivalóval. Jól jöhet akkor is, ha még csak álmodozunk az utazásról és tervezgetjük, hogy nekivágunk a babánkkal a nagyvilágnak, és akkor is, ha már éppen indulás előtt állunk és minden praktikus tippet, tanácsot örömmel veszünk. Átlapoztuk hát ezt a nyári különszámot, hiszen még mi is a nyaralás küszöbén vagyunk, és most örömmel osztjuk meg veletek, hogy mi mindent leltünk a lapban.

Legmókásabb cikk talán a babanyaralási horoszkóp, amely a gyerek születési jegye szerint négy csoportba, Tűz, Víz, Levegő és Föld kategóriába sorolja a kicsiket, és nyaralási igényeiket. Ezek szerint a Levegő jegyben született gyerekek nagyon unják a napozgatást és inkább kreatív elfoglaltságokra vágynak, a Víz jegyben születettek nyugisak, és persze ki sem jönnek a vízből, a Föld jegyűeknek legfontosabb a nyugalom, és a természet közelsége, a Tűz jegyűeket pedig nyaralás alatt extrán szemmel kell tartani, viszont ők vágynak leginkább a változatos programokra. Persze kapunk abban is tanácsot, hogy miként strandoljunk 3 év alatti babával, miért fontos, hogy mindig papucsot adjunk a gyerekre, és milyen legyen a napvédő. A folyadékbevitel fontosságáról szintén esik szó, hiszen a nagy melegben  a babáknak is szüksége lehet folyadékpótlásra hat hónapos kor után, erre az esetre szükséges a babavízről is gondoskodni, hiszen a mi ásványvizünk nem jó a babának.

Hogy a nyaralás valóban zavartalan legyen, hellobaby_nyari kulonszamaz útipatika összeállításához is kapunk tanácsot a HelloBaby! nyári különszámából, hogy lehetőleg semmi fontos se maradjon otthon. Lázmérő, láz- és fájdalomcsillapító, sebtapasz és sebfertőtlenítő, szúnyogriasztó és csípés utáni gél, kullancsriasztó, napozókrém és probiotikum a kellemetlen hasfájások és következményeik elkerülésére. Bababarát helyszíneket, programokat is bőséggel találunk a lapban, hiszen Ausztria közkedvelt helyszíneinek bemutatása mellett a magyar tavak is fókuszba kerülnek. Balaton, Tisza-tó, Fertő-tó, Velencei-tó – megannyi szépséges, könnyedén megközelíthető helyszín, tele remek programokkal, nyári fesztiválokkal, kalandparkokkal, izgalmas látnivalókkal. A babákkal autózáshoz is kapunk praktikus tippeket, és ezek közül az egyik, amelyet szintén meg tudunk erősíteni: vagy ne induljunk nagyon messzire, és éljünk kis hazánk szépséges látnivalóinak megtekintésével, vagy pedig szervezzük úgy az utat, hogy például éjszaka utazunk, hogy a gyerek (remélhetőleg) nyugiban végigaludja az éjszakát, reggel pedig (legalább ő) kipihent legyen a nyaralás helyszínén.

Kapunk néhány fotózási tanácsot is, például, hogy ne mindig egy családtag kattintgasson, hiszen ő így tuti lemarad az összes képről… Használjuk a mai kompakt kis gépek előnyeit: állítsuk át a a gépet vízpart, vagy alkonyat funkcióra, és ne feledjük, nem tudunk túl sokat fotózni, hiszen a rossz képeket egyszerűen kitöröljük majd. Viszont a gyerek nem fog parancsra mosolyogni, tehát ha emléket akarunk állítani ennek a nyárnak, fotózzuk őt bátran, folyamatosan, akkor néha biztosan lesz sikerélményünk is! Mi ezt is megfogadjuk a HelloBaby! nyári számából sok egyéb mellett. Szuper olvasmány, akár a strandra is, ajánljuk nektek is!

Puszi: Gabi és Réka