">

Családi értekezlet

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Tegnap reggel meetingeltünk, azaz értekezletet tartottunk a férjemmel. A téma a családunk következő hetének megszervezése volt. Lassan ott tartunk, hogy meg kell bíznunk egy szervező céget, oldja meg a családunk életét. Na jó, csak vicceltem. Meg tudom én oldani, hiszen végső soron én is hivatalos szervező vagyok, van egy művelődésszervező diplomám, vagy mi. A dolgok kicsit viszont mintha elkezdtek volna a fejünkre nőni. Én premierre készülök, rendező nélkül, mert szegény Straub Dezső beteg lett. El lehet képzelni, hogy azon túl, hogy mindnyájunkat sokkolt a hirtelen jött baj, milyen nehézségekbe ütközik egy bemutató előtt álló társulat, rendező nélkül. Bence pedig kiadójuk első Könyvhetére készül. Program program hátán. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a suliban is az utolsó hajrá örömeit éljük.

Szóval elővettük a naptárunkat, és megpróbáltuk koordinálni a következő hét eseményeit. Hogy mindenki mindenhol ott tudjon lenni, és a gyerekek a lehetőleg ne vegyenek semmit észre ebből az őrült hajszából.
A Családi értekezlet című színdarabunk kamaraváltozatát olvashatjátok :-)

* * * * *

Feleség:  Este hova kell menned?

Férj:  A Könyvhét megnyitójára, a Vörösmarty térre. Utána pedig fogadás a Könyvkiadók Egyesületénél.

Feleség:  Menjek veled?

Férj:  Szeretném.

Feleség:  És a gyerekek? Anyáék? Vagy babysitter? Szóljunk Jucinak? Mi lenne, ha inkább maradnék velük? Inkább szombaton mennék veled a Nyitott könyvek éjszakájára. Tényleg ott mi lesz a program?

Férj:  Adunk inni a vásárlóinknak, meg a szerzőinknek.

Feleség:  Nem könyvért mennek oda? Jó, jó, csak kérdeztem. Szóval ott lesznek a szerzők is. Akkor mindenképpen szombatra szervezzünk valakit a gyerekek mellé. Beni nagyon ki szeretne menni a Könyvhétre. Gondolom, megint árulni szeretne, mint a Fesztiválon.

Férj:  Akkor nézzük meg, mikor lesznek Kolibris gyerekes programok, hogy Rebeka is jól szórakozzon.

Feleség:  De azt ugye tudod, hogy szombaton egész nap műsort vezetek a Rex Állatsziget rendezvényén? Sőt koncertezni is fogunk, délután 4-től.

Férj:  Akkor a gyerekek velem.

Feleség:  Meg vasárnap is. Hihi. Mert főpróbám van. Tudod! Én vagyok az a színésznő, aki néha játszogat itt-ott. Keddeeeen premieeeer!

Férj:  Hol?

Feleség:  Kiskunlacházán.

Férj:  Tényleg? Jó, tudom, nem ott, hanem a Városmajorban. Tudod, hogy mindig mindent megjegyzek, csak néha elfelejtem, hogy megjegyeztem.

Feleség:  Szerencséd!

Férj:  Vasárnap nekem le kell ugranom Szegedre az egyik szerzőnkkel. Te próbálsz? Gyerekek?

Feleség:  Nem tudom… Hát oldják meg! Na jó, csak vicceltem. Mindjárt kitalálom.

Férj:  De ugye vasárnap este jössz a Toldi moziba? Én vezetem a könyvbemutatót. Finy Petra, Dunajcsik Matyi, Térey. Meg még sokan.

Feleség:  Már mondtam, hogy megyek, csak akkor közben írok Jucinak, hogy mikor kell jönnie.

Férj:  Vasárnap lemegy a könyvhét, kedden a premiered, utána végre nyugi van?

Feleség:  Háát… . csütörtök, pénteken forgatok, 16-án is lesz két koncert, aztán meg közeledik a szigorlat. De utána…

* * * * *

Képek: Pinterest.com

Na, hát kb. így zajlott a tegnap reggelünk. Végül is színes a program. És még nincs benne, hogy valahogy el kéne jutni Gabi premierjére, az Abigélra, ami szintén a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz. Úgyhogy sok helyen összefuthatunk a következő napokban. Ha valahol megláttok minket a Könyvhéten, vagy a Városmajorban, súgjátok oda, hogy Anyakanyar. Mi tutira nagyon boldogok leszünk! Sőt a Libri Kiadó standján a lemezemet is megtaláljátok. Természetesen az Anyakanyarosok számára kedvezménnyel! :-)

Puszi: Réka