">

Díszíts tojást pamuttal!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Húsvéthoz közeledve elkezdjük átgondolni a dekorációt is. Az nem kérdés, hogy tojás kell, hogy legyen. Ha nem szeretnénk a hagyományos tojásfestést, akkor sok alternatív megoldás közül választhatunk. A Bonami.hu dekoratőre egy egyszerű ötletet adott húsvéti tojás díszítésre, amelyet természetesen mindenki saját ízlése szerint variálhat tovább. A természetesség azonban az anyaghasználatban is megjelenik, hiszen a tojásokat pamut fonallal díszíthetjük. A végeredménynek csak a képzeletünk és persze a rendelkezésre álló anyagok szabnak határt!

Mi kell a tojások díszítéséhez?

  • Kifújt tojások – Használhatsz természetes barna, fehér, de akár világoszöld tojásokat is. Fújás előtt próbálj meg egymással szemben lyukakat készíteni, hogy könnyebben áthúzhasd rajta a tűt.
  • Pamutfonal –hagyományos vagy gyöngyház típusú. A gyöngyház típusú ebben az esetben jobban megfelel, mert könnyebb vele dolgozni és nem gubancolódnak össze a szálai.
  • Hosszú tű – a hagyományos varrótűk tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ha nincs otthon hosszú tű, próbáld meg hurkapálcára kötözve befűzni a pamutszálakat.

Hogyan készítsd el a húsvéti tojást?

  1. Készítsd elő a hozzávalókat. A kifújt tojásokat tisztítsd meg és szárítsd meg! 
    Előfordul, hogy a tojásokra kód van nyomtatva, ezeket körömlakklemosóval könnyedén eltávolíthatod. 
  2. Fűzd fel a pamutszálat a tűre és fűzd át a tojáson lévő lyukakon. Lehet, hogy először nehézkesen megy, de egy kis gyakorlással könnyedén elkészíthetsz több tojást is rövid idő alatt.
  3. A folyamatot ismételd meg többször, amíg eléred a kívánt eredményt. Próbáld meg feszesen tartani a szálakat, hogy egyenes vonalakat készíthess a tojás felületén.
  4. Végül készíts egy csomót. Bonami-tipp: Próbálj ki más színeket, fonalakat és anyagokat is! Így mindig egyedi darabokat hozhatsz létre.

Tippek húsvéti dekorációhoz

Próbálj ki több tojásdíszítési tippet. Ebben az inspirációban megtudhatod, hogyan kell viaszos húsvéti tojást vagy márványtojást készíteni. Készítsd fel otthonod a húsvétra! A Bonaminál gyönyörű terítőket, tavaszias hangulatú vázákat és tálakat is vásárolhatsz.