">

Húsvéti dekortippek
Az igazán vagány anyukák sosem tétlenkednek. Fejükbe vesznek valamit, aztán pikkpakk meg is valósítják azt. Nem mondanak le az álmaikról, csak azért mert anyák lettek, sőt! Megsokszorozódott energiával vetik bele magukat az új kalandba, és mi ezt annyira imádjuk! Úgyhogy tádáámmm… most ismét egy ilyen szupermamit mutatunk be nektek, aki barátnőjével együtt léggömbökről szeret álmodni. Na jó, nem csupán arról, de igényes dekorációkat szeretne készíteni sikkes, kifinomult, egyedi megoldásokkal kisebb bulikra, és nagyobb partikra egyaránt.

A Balloon Bar by Konfettti&Co. Budapest megálmodója, Eöttevényi Zsófi maga is kétgyerekes anyuka, akinek mindig remek ötletei vannak, legyen szó hétköznapi, vagy ünnepi DIY-praktikákról. Most arra kértük, hogy a közelgő Húsvét alkalmából adjon nekünk néhány jó tanácsot, és tuti tippet, de terveink szerint mostantól gyakrabban találkozhattok vele és ötleteivel itt az Anyakanyaron. Helló, Zsófi, na milyen ötletek lapulnak a tarsolyodban erre a hétre? 

A húsvéti nyuszi már a kertek alatt ugrál és leskelődik. Remélhetőleg már a legelfoglaltabb anyukák is túl vannak a húsvéti dekoráció kipakolásán, megvették a barkát frissen a piacon, előkotorták az évek során gyűjtött díszeket és a virágosnál beszerezték a szezon elengedhetetlen kellékét, a friss tulipánokat.


Persze az is előfordulhat, hogy valaki késésbe keveredett, és az ünnep díszletei még nincsenek a helyükön. Segítségképpen összegyűjtöttünk egy-két gyors és szórakoztató megoldást, amit vagy a gyerekekkel együtt készíthetünk el, vagy a fektetés-mese szeánsz után magunk is összedobhatunk, akár némi kikapcsolódás gyanánt.

Márványos tojások

Biztosan nálatok is hasonló a helyzet: az évek során nálunk tucatnyi körömlakkos üveg került a fürdőben a fiókba. A tavaszi nagytakarításkor mindig újra és újra előkerülnek, de persze rendeltetésszerűen már nemigen fogjuk őket használni. Viszont az újrahasznosítás jegyében kiválóan alkalmazhatóak márványosan festett húsvéti tojás díszítéséhez.

Én jobban szeretem kifújni a tojásokat, mint főtt tojást festeni, hiszen így el tudjuk tenni őket akár több évre is. És évek múlva elővenni a régieket, és segítségükkel felidézni az emlékeket mindig jó időtöltés. Szóval miután kifújtuk a tojásokat és megszárítottuk őket, így járjunk el!

Egy eldobható mély műanyag levesestányérba szobahőmérsékletű vizet öntünk, majd a vízbe csepegtetjük a körömlakkokat. Több színnel dolgozzunk! A körömlakk a víz felszínén fog úszni, hiszen sűrűbb, mint a víz. Ekkor egy fogvájóval vagy hurkapálcával a különböző színű körömlakkokat összekeverhetjük, ezzel márványos hatást érünk el. Mikor már kezdünk elégedettek lenni a mintával, vegyük a kezünkbe a tojást, mártsuk bele a körömlakkos vízbe forgassuk meg benne és vegyük ki. Szárítsuk meg, majd ha az összes tojással készen vagyunk, körömlakklemosóval tisztítsuk meg a kezünket. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor akár egy hurkapálcát is átbújtathatunk a kifújt tojáson, és akkor annak segítségével márthatjuk be a tojást, és akkor a kezünk tisztogatásával sem kell bíbelődnünk.

Pompom-mánia

Az utóbbi idők legnagyobb dekorációs slágere a pompom. Láthatjuk és hordhatjuk cipőn, ruhán, táskán, kulcstartón, fejpánton vagy ékszereken a rojtok mellett, de akár a húsvéti dekoráció része is lehet. Egy villa segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetünk fonalból házilag pompont, amit aztán változatosan tudunk majd használni.

Például akár egy egyszerű dekorkartonból kivágott nyuszinak a popsijára ragasztva találhatja meg a helyét. Egy ilyen nyuszit használhatunk a húsvéti asztal díszeként dekorációnak a tányérra ültetve, akár ültetőkártyaként is, vagy akaszthatjuk barkafára, de összekötve sorbafűzve őket akár girlandként is jól működik.

Lufis tojáskeresés

Nálunk a húsvét legnagyobb attrakciója a rendhagyó tojáskeresés. Emlékszem, gyerekkoromban micsoda izgalomban jártuk az öcsémmel kézenfogva nagyszüleim kertjét, keresve a színes csokitojásokat és a nyulakat, csibéket. Ez a műsorszám a gyerekeimnél is nagy favorit, főleg amióta újabb és újabb izgalmakkal fűszerezzük az eseményt, kicsit újhullámosabbá, “Konfettisebbé” varázsolva azt. Óriás színes tojásokat keresnek ugyanis. Pasztell vagy élénk színű nagyobb léggömbökbe pici csokitojást töltünk, amit felfújás után akár dekortapasszal mintázhatunk is, hogy színesen kacsinthassanak a gyerekekre, a kertben zöldellő bokrok árnyékában. Nálunk mindig óriási sikere van az ilyen tojáskeresésnek, ahol a fő attrakció a “ki találta a nagyobb tojást”, na meg persze, hogy kinek pukkant a legnagyobbat. Linni lányom szerint mi a tojáskeresés során a léggömbök pukkanó hangjával egyben a rossz időt, a hideget és a telet is elűzzük.

Jó szórakozást, izgalmas tojáskeresést!