">

Dekoráljunk Húsvétra!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Az egyik legdíszesebb ünnep a Húsvét. Ilyenkor a tavaszt köszöntjük a zord, hideg és szürke tél után, így szinte már ki vagyunk éhezve a színekre, virágokra, a tavasz csodáira.  Hogy méltóképpen ünnepi hangulatot árasszon otthonunk, érdemes néhány újdonsággal felszerelkeznünk, és egyáltalán átgondolnunk, hogy mivel rukkolunk elő idén. Mi most a kika kínálatában néztünk körül, innen hoztunk tippeket nektek.  

Tavaszt a lakásba!

A virágok minden otthont díszbe öltöztetnek és az illatukkal igazi tavaszi hangulatot varázsolhatunk. Sokan azért nem kedvelik a virágokat, mert nem tudják megfelelően ápolni őket vagy otthonuk nem alkalmas a növény életben tartásához. Van olyan virág, ami a naposabb szobákat kedveli és van, ami az árnyékban érzi jól magát. Ha ezt nem tudjuk biztosítani, akkor bizony a drága növény nem a legszebb formáját mutatja és idővel ki is dobhatjuk. A kika lakberendezési áruházakban olyan műnövényeket találhatunk, amiről csak tapintás után mondhatjuk meg, hogy nem valódi. Így már azok is virágos otthont varázsolhatnak maguknak, akik nem igazán hobbi kertészek.

Nyuszi ül a fűben!

Vagyis a polcon. A húsvétunkat nyúl dekoráció nélkül nem képzelhetjük el. Minél többféle, annál érdekesebb a hatás. Most a fehér porcelán nyuszik a legdivatosabbak, de könnyen nyúlgyűjtőkké válhatunk, ha igazán kedvet kapunk a dekoráláshoz. És minden évben növelhetjük a kollekciónkat.Tojásokkal, tyúkokkal fokozható a hatás. Akár még meseszerű történetet is kialakíthatunk díszítés közben. Ahol gyerekek vannak, érdemes bevezetni, hogy közösen válasszunk helyet a nyusziknak. A kicsik imádják a nyuszis ünnep dekorálási szokását!

Tojást a fára

Húsvétkor egyre többen díszítik a barka ágait hímes tojásokkal. Akik ügyesek, otthon is festhetnek mindenféle kreatív technikával, akinek nincs ideje vagy türelme, megtalálja a népi hagyományoktól kissé eltérő, de csodás kidolgozású, festett szépségeket készen is vehetünk. Így készül a tojásfa! Egy vázába helyezzük el a barkákat vagy az aranyágakat és legalább tíz tojást akasszunk az ágakra. Az asztalon fonott vagy színes kosárban is jól mutatnak a hímes tojások.

Díszes terítés

Sokunknak a húsvét a finom ételeket és családi – véget nem érő – lakomákat is jelenti a hosszú böjt után. A családok ilyenkor összegyűlnek és kedvükre falatoznak a húsvéti sonkából, kalácsból, tojásokból és a sok sok finomságból. Az asztalt is ünnepi díszbe öltöztethetjük. A húsvéti porcelán nyuszik a tányérok mellett is felbukkanhatnak, és a díszes szalvéták, terítékek is az ünnepet hirdetik.  A nyuszis szilikonformákat imádni fogják a gyerekek, főleg, ha ebben sül a kuglóf. Nagy sikere lehet még a nyuszi formájú tortának is.

Ha még nincs ünnepi terítéketek, vagy porcelán nyuszi díszetek, akkor itt az idő ellátogatni  valamelyik kika áruházba, akár a nemsokára újra nyíló soroksári áruházba is, vagy bármelyik másikba, ahol mindent megtalálhatunk, amire bármilyen ünnepkor vagy akár a hétköznapokon is szükségünk lehet. 

Előre böngészni itt tudtok: www.kika.hu