">

Helló Húsvét!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
gabi reka csikosA rendes évi nyúlőrület idén sem hagyott lustálkodni bennünket. A húsvéti  készülődésben az a jó, hogy büntetlenül lehet értelmetlenségeket csinálni, például egy olyan párost, nyulat és csirkét, amelyek ritkán kötnek nagy barátságot, viszont könnyedén átugorják azt a fogós ravasz kérdést, hogy miért bújik ki a húsvéti  nyuszi a tojásból… Mi most egy rendhagyó, enyhén pufi csirke-nyúl párost fabrikáltunk, szokás szerint szem előtt tartva, hogy minél egyszerűbb, olcsóbb tárgyak segítségével készítsünk kedves dekorációt.

Nem tudjuk, nálatok hogy szokott lenni, de nálunk többnyire minden buli után marad valami kellék. Így készült már papírtányérból és műanyag pohárból is fabrika, most pedig a fiók mélyén lapuló, gondosan visszahajtogatott partylampionok kerültek sorra. Ha nincs otthon, akkor ez egyébként könnyen és olcsón beszerezhető, és húsvét elmúltával akár további figurák megalkotására is adhat ihletet. Nálunk most akadt fehér és sárga is, tehát egyértelmű volt, hogy húsvéti barátaink készülnek el belőle :-)

Kell hozzá:PicsArt_1397861172052

 • lampion, vagy rizslámpa (fehér és sárga)
 • hungarocell lap
 • színes filcek (fehér, rózsaszín, sárga)
 • hurkapálca
 • akrilfesték, ecset
 • drót
 • olló és/vagy sniccer
 • nagyfejű gombostű és/vagy gyöngy
 • cérna
 • szalagok
 • ragasztó

Így készül:

Kinyitjuk a lampiont, és méretben hozzá passzoló fejet szabunk ki a figurának. Ezt egy hurkapálcára erősítjük, és ezt állítjuk bele a lampion közepébe, majd rögzítjük. A csirkének kerek fejet, amelyre később egy éppen eltört tojáshéjat is applikálunk, ezt krémszínű filcből vágjuk ki. A csirke pofiját sárgára festjük. Fekete gyöngyből szemet varrunk rá, narancsszínű filcanyagból pedig kap egy kis csőrt (ezt egy háromszöggel jelöltük), és kiszabjuk a két lábát is. Ezeket tűzőgéppel vagy egy vékony dróttal erősítjük a lampion aljához, de varrhatjuk is, ha van türelmünk hozzá :-) A csirke nyakát fehér szalaggal díszítjük.

A nyuszinak füllel együtt vágjuk ki a fejét, amelyet hasonlóan rögzítünk. Ezt szürkére fessük, jól fog mutatni rajta a rózsaszín filcből kivágott fülecske. Mivel neki bajusza is van, ezt cérnával varrjuk mindjárt rá a rózsaszín filcorrára, ezt ragasszuk rá a fejére, a szeme pedig ismét fekete gyöngyszemekből készül. Nyúlbarátunk lába már komolyabb dolog: ez egy tappancs. Szintén hungarocellből vágjuk ki és ragasszunk rá rózsaszín kis talppárnákat :-) A cukiságfaktort egy rózsaszín masni növeli még meg a nyakán.

nyuszi es csirke

Pufók kis húsvéti ajtónállókat kaptunk, akik egy-egy kosárkába ültetve akár a bejáratnál, akár erkélyen, teraszon jól mutatnak és igazán kedves színfoltjai lehetnek az ünnepnek. Ha a tojáspingálás már  uncsi, álljatok neki ennek! Jó móka!

Puszi: Gabi és Réka