">

Színpompás őszi leveleket a falra!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Furcsa, felemás dolog ez az ősz. Egyrészt szomorkás, mert egy időre vége a felszabadult vakációs hangulatnak, nem bámulhatjuk önfeledten a naplementén a vízparton, és újra meg kell szokni az órára kelést, a szorosabb időbeosztást. Elő kell venni a kiskabátokat, a vastagabb cipőket, és bizony a szürke borongós napok, és az eső sem éppen kellemesek. De ez csak az egyik nézőpont. A másik az, hogy szeretjük az őszt, mert gyönyörű. És mert elkényezteti a természet szerelmeseit. Soha annyi szépséget nem lehet készíteni az erdőn, mezőn talált kincsekből, mint ebben az időszakban. Éppen ezért nem is tudunk betelni vele, hiszen a levelek milliónyi színben játszanak, a különböző termések közül pedig, amikor már azt hinnénk, hogy megtaláltuk a legszebbet, legformásabbat, mindig van egy új, egy szebb, egy formásabb, fényesebb. Ilyenkor végtelen a lehetőség az asztali és fali dekorációk készítésére is. Mi most elsőként egy gyerekekkel is könnyen elkészíthető klasszikust mutatunk be nektek, ez nálunk szinte “kötelező” őszi program :-)

Kell hozzá:

  • falevelek
  • könyv
  • újságpapír
  • vastagabb, merített papír
  • képkeret
  • ragasztó

1. lépés: Szedjünk faleveleket, annyi félét és fajtát, ahogy tetszik!

2. lépés: Óvatosan törölgessük meg őket, ha van rajta szennyeződés vagy vízcsepp, távolítsuk el.

3. lépés: Vegyünk elő egy nagy könyvet, majd 10-15 oldalanként tegyük bele a leveleket préselni. Ne felejtsük el, hogy ki kell bélelni mindkét oldalt újságpapírral, hogy ne ázzon el a könyv a levelekből kipréselődött nedvességtől.

4. lépés: Várjunk 3 napot!

5. lépés: Találjuk ki, hogy mit szeretnénk készíteni, ehhez válogassuk össze a leveleket. A gyerekek készíthetnek különböző állatkákat, a felnőttek absztrakt képeket, növényalakzatokat.

6. lépés: Ragasztó segítségével tegyük fel a leveleket a papírra, hagyjuk teljesen megszáradni. Ha ez kész, kezdődhet a keretezés.

Tipp: Apró szárított virágokat is tehetünk a képre, igazán szépséges lesz tőle az alkotás! Készítési útmutató letölthető itt: Préselt levél-kép. Jókedvű fabrikálást kívánunk! :-)

Puszi: Réka és Gabi